Nieuws

Spooktocht

Welpen Algemeen Peter
8 Maart 2014

Bekijk hier de foto's! 

HMGers blijven trouw aan hun scoutinggroep, zelfs tot na hun dood. Zo kan het nog wel eens gebeuren dat oud HMGers nog wel eens in het gebied rond de HMG blijven rondspoken.

Welpen vriendjesopkomst

Welpen Algemeen Daniel
7 Maart 2014

1 Maart hadden we met de welpen de vriendjesopkomst. Elke welp mocht deze opkomst een vriendje meenemen die gezellig kon meedraaien. En hoe maak je een goede indruk op je maatje...? Door een vuurtje te stoken!

De welpen gingen in groepjes een eigen vuurtje maken. Als ze het vuurtje eenmaal aan hadden moesten ze dit enige tijd aan laten. Hadden ze deze opdracht voltooid dan konden ze bij de leiding een stok & deeg halen.Deze konden ze vervolgens boven het vuur houden om zo een overheerlijk zelfgebakken broodje te maken.Na enkele zwart afgebakken broodjes konden alle kids lekker smullen van hun broodje.

Niet alleen de welpen waren culinair bezig. Ook de leiding had iets lekkers gemaakt voor iedereen, een boven een houtvuur gekookt noedelsoepje. Meningen over dit soepje verschilde. De een vond het heel lekker en de ander vond het net iets te gekruid.In iedergeval hebben ze iets nieuws kunnen proberen.

Door al het plezier waren we compleet de tijd vergeten en gingen we de opkomst afronden met de eindvlag.Na de opkomst konden de welpen nog, als ze trek hadden, verder koken bij het kampvuur. Daar konden ze nog met de niet-aangeraakte marshmellows en het deeg de lekkerste gerecht maken die er is. Een broodje met marshmellows...?

VT Beursspel

Voortrekkers Yorick
16 Februari 2014

Op zaterdag 16 februari 2014 kwamen de leden van Nederlands mooiste genootschap bijeen om uit te vechten wie de grootste geldgraaier was. Middels een virtueel, doch realistisch beursspel konden de leden handelen in aandelen, dividend vangen, de koersen kunstmatig doen stijgen (of dalen), een bedrijf opstarten en handelen in voorkennis (al was dit toch enigszins verboden. Maar zoals het vaker in ons land gebeurd, werd ook dit gedoogd).

Op het laatst werd er een kunstmatige, financiële crisis in gang gezet zodat iedereen zijn geld op zak had, want met aandelen weet je het nooit, zo heb je ze en zo zijn ze niets meer waard.

Website online!

Website Yorick
8 Februari 2014

En daar staat hij dan, functioneel de nieuwe website.
De komende tijd zal er hard gewerkt worden aan functionaliteit maar voornamelijk het design. Tibbe heeft een mooi ontwerp aangeleverd wat de komende week geïmplementeerd gaat worden. Heb je als HMG-er bugs/suggesties meld dat zodat wij het op het "todo" lijstje kunnen zetten. Als bezoeker van buiten af kun je de contact gegevens vinden op de contact pagina.
De Webmaster

Handelsspel

Verkenners Algemeen Niels
7 December 2013

Vandaag stond er een handelsspel op het programma. Met een vrachtwagen konden de verkenners in groepjes van 2 spullen kopen en deze met winst verkopen. Natuurlijk kwam er een maximum, want ja.... je vrachtwagen raakt een keer vol. Dan kon je je vrachtwagen upgraden. Met zo'n upgrade kon je meer spullen vervoeren, en zo per ritje meer winst maken. En meer winst betekend natuurlijk weer sneller een update.

De ochtend verkenners gingen als een speer aan de slag. Alle begin is moeilijk dus de verkenners liepen zich het mikmak, maar zoals altijd word hard werken beloond. In dat geval met een lekker bekertje limo na het spel.