Nieuws

Verkenners Hunt

Verkenners Algemeen Ross
10 Maart 2014

Terwijl een omaatje door een zonovergoten winkelcentrum schuifelt, haar rollator langzaam voor zich zettend, rennen er drie jongens langs, niets of niemand ontziend. Aan de andere kant van het dorp schikken kletsende buurtbewoners op als er opeens twee jongens opduiken , iets schreeuwen naar elkaar en vervolgens weer even snel verdwijnen, de verbouwereerde mensen achter zich latend. 

Wat is er allemaal aan de hand in het doorgaans zo rustige en pittoreske Soest? Juist ja, de HMG Verkenners zijn losgelaten…

Na de vlag gingen de verkenners zo snel mogelijk naar de Engh, want er was geen tijd te verliezen in deze bloedstollende tijdsrace. De bedoeling was namelijk dat de verkenners ongezien naar zoveel mogelijk op een kaart aangegeven locaties gingen in het dorp. Deze locaties varieerden van de rotonde bij de Ford Garage, tot het winkelcentrum in Soest Zuid, tot de oude Kerkbuurt. Deze locaties, ook wel ‘wortels’ genoemd, leverden de verkenners punten op in de vorm van een code. Maar de HMG zou de HMG niet zijn als er niet wat haken en ogen aan dit spel zaten. De leiding moest namelijk zoeken naar de jongens, gebruik makend van alle tactieken die mogelijk waren. Dus nadat alle drones de lucht in waren gelaten, de telefoons af waren getapt en ‘Verhoortechnieken voor Dummies’ was doorgenomen, kon de Hunt beginnen.

Na een opkomst flink doorstampen, stofhappen en kaartlezen door Soest en wat magnifieke Hunts door een parkeergarage, videotheek, steegjes en tuinen waren de verkenners moe maar voldaan weer terug op het beginpunt, namelijk de Grafheuvel bij de molen. Bij controle bleek dat sommige groepjes bijna het hele dorp hadden gerond wat neerkomt op een dikke 15 kilometer tussen alle wortels door. De tweede plaats ging naar het groepje van Karel, Tim en Tom, die die flink wat kilometers afgelegd hadden. De eerste plaats ging echter naar het groepje met welgeteld geen enkele hunt op hun naam, namelijk het groepje van Abel en Lennart. Ondanks dat halverwege de auto is gehaald en twee ‘visuals’ heeft de leiding ze niet in de kraag kunnen vatten.

Spooktocht

Welpen Algemeen Peter
8 Maart 2014

Bekijk hier de foto's! 

HMGers blijven trouw aan hun scoutinggroep, zelfs tot na hun dood. Zo kan het nog wel eens gebeuren dat oud HMGers nog wel eens in het gebied rond de HMG blijven rondspoken.

Welpen vriendjesopkomst

Welpen Algemeen Daniel
7 Maart 2014

1 Maart hadden we met de welpen de vriendjesopkomst. Elke welp mocht deze opkomst een vriendje meenemen die gezellig kon meedraaien. En hoe maak je een goede indruk op je maatje...? Door een vuurtje te stoken!

De welpen gingen in groepjes een eigen vuurtje maken. Als ze het vuurtje eenmaal aan hadden moesten ze dit enige tijd aan laten. Hadden ze deze opdracht voltooid dan konden ze bij de leiding een stok & deeg halen.Deze konden ze vervolgens boven het vuur houden om zo een overheerlijk zelfgebakken broodje te maken.Na enkele zwart afgebakken broodjes konden alle kids lekker smullen van hun broodje.

Niet alleen de welpen waren culinair bezig. Ook de leiding had iets lekkers gemaakt voor iedereen, een boven een houtvuur gekookt noedelsoepje. Meningen over dit soepje verschilde. De een vond het heel lekker en de ander vond het net iets te gekruid.In iedergeval hebben ze iets nieuws kunnen proberen.

Door al het plezier waren we compleet de tijd vergeten en gingen we de opkomst afronden met de eindvlag.Na de opkomst konden de welpen nog, als ze trek hadden, verder koken bij het kampvuur. Daar konden ze nog met de niet-aangeraakte marshmellows en het deeg de lekkerste gerecht maken die er is. Een broodje met marshmellows...?

VT Beursspel

Voortrekkers Yorick
16 Februari 2014

Op zaterdag 16 februari 2014 kwamen de leden van Nederlands mooiste genootschap bijeen om uit te vechten wie de grootste geldgraaier was. Middels een virtueel, doch realistisch beursspel konden de leden handelen in aandelen, dividend vangen, de koersen kunstmatig doen stijgen (of dalen), een bedrijf opstarten en handelen in voorkennis (al was dit toch enigszins verboden. Maar zoals het vaker in ons land gebeurd, werd ook dit gedoogd).

Op het laatst werd er een kunstmatige, financiële crisis in gang gezet zodat iedereen zijn geld op zak had, want met aandelen weet je het nooit, zo heb je ze en zo zijn ze niets meer waard.

Website online!

Website Yorick
8 Februari 2014

En daar staat hij dan, functioneel de nieuwe website.
De komende tijd zal er hard gewerkt worden aan functionaliteit maar voornamelijk het design. Tibbe heeft een mooi ontwerp aangeleverd wat de komende week geïmplementeerd gaat worden. Heb je als HMG-er bugs/suggesties meld dat zodat wij het op het "todo" lijstje kunnen zetten. Als bezoeker van buiten af kun je de contact gegevens vinden op de contact pagina.
De Webmaster