De welpen

Yalahiii!

Akela roept. Het is wolventaal voor "Kom, laten we gaan jagen!". Welpen zijn jonge wolven. Akela is de oude grijze wolf. Hij roept de Welpen. "Verzamelen bij de grote raadsrots!" Welpen gaan dan samen op jacht in de rimboe. Ze beleven er allerlei avonturen. Soms steken ze zelfs de Waingoenga-rivier over. Die stroomt achter de grote raadsrots. Ze leren veel over de rimboe van Baloe, de bruine beer. Bagheera, de zwarte panter, is de beste jager van de rimboe. Hij kent alle sporen en sluipt als de beste. De oude olifant Hathi kan mooi vertellen. Hij is wel honderd jaar en heeft veel meegemaakt. En er zijn nog veel meer dieren waar de Welpen graag iets van leren.

Er is een boek over de rimboe. Het is het verhaal van Mowgli, een jongetje. Hij is verdwaald in de rimboe. Gelukkig neemt Raksha de wolf hem op in haar nest. Mowgli groeit op bij de welpen. Het boek heet Djungleboek. Het is geschreven door Rudyard Kipling. Ga het maar eens lenen in de bieb. Het staat vol met spannende verhalen over de dieren in de rimboe.

Wat doe je bij de welpen?

Bij de welpen kun je terecht met een leeftijd tussen de 7 en de 11 jaar.
De opkomst begint met het hijsen van de Nederlandse vlag. Elke opkomst is weer anders. Scouting is heel veelzijdig. Zo ben je de ene week een groot posten spel aan het spelen, de week daarop ben je bezig met een hut bouwen, en dan weer een keer knutselen.

De HMG licht op een prachtige locatie met aan de ene kant bos en aan de andere kant Duinen waar we tijdens de opkomst vaak te vinden zijn. Daarnaast hebben we een clubgebouw waar we lekker warm kunnen zitten tijdens koude of natte dagen.

De opkomsttijden

De opkomsttijden van de welpen zijn van 14:00 tot 16:45.

Op kamp!

Een keer per jaar gaan alle Welpen op kamp. Dan slaap met je z'n allen in een clubhuis of het gebouw van een andere Scoutinggroep. Je leert elkaar goed kennen en beleeft extra-speciale avonturen. Misschien is er wel een groot kampvuur...

Nieuwsgierig?

Ben je nu nog geen lid maar ben je wel heel nieuwsgierig geworden.
Kom een keer langs! of stuur een bericht