Welpen vriendjesopkomst

Welpen Algemeen Daniel
7 Maart 2014

1 Maart hadden we met de welpen de vriendjesopkomst. Elke welp mocht deze opkomst een vriendje meenemen die gezellig kon meedraaien. En hoe maak je een goede indruk op je maatje...? Door een vuurtje te stoken!

De welpen gingen in groepjes een eigen vuurtje maken. Als ze het vuurtje eenmaal aan hadden moesten ze dit enige tijd aan laten. Hadden ze deze opdracht voltooid dan konden ze bij de leiding een stok & deeg halen.Deze konden ze vervolgens boven het vuur houden om zo een overheerlijk zelfgebakken broodje te maken.Na enkele zwart afgebakken broodjes konden alle kids lekker smullen van hun broodje.

Niet alleen de welpen waren culinair bezig. Ook de leiding had iets lekkers gemaakt voor iedereen, een boven een houtvuur gekookt noedelsoepje. Meningen over dit soepje verschilde. De een vond het heel lekker en de ander vond het net iets te gekruid.In iedergeval hebben ze iets nieuws kunnen proberen.

Door al het plezier waren we compleet de tijd vergeten en gingen we de opkomst afronden met de eindvlag.Na de opkomst konden de welpen nog, als ze trek hadden, verder koken bij het kampvuur. Daar konden ze nog met de niet-aangeraakte marshmellows en het deeg de lekkerste gerecht maken die er is. Een broodje met marshmellows...?

Geschreven door Baloe

Foto's van vandaag zijn terug te vinden onder:
http://hmg-soest.nl/image/albums/welpen/ochtend/OW_vriendjesopkomst
http://hmg-soest.nl/image/albums/welpen/middag/MW_vriendjesopkomst

Daniel