Nieuws

Nieuw design

Website Yorick
15 Mei 2014

Zoals jullie waarschijnlijk wel kunnen zien is de HMG site nogal veranderd, het nieuwe design is een stuk frisser en moderner.
De komende tijd zal het design worden verbeterd en andere coole features worden geïmplementeerd en aangezet.

Nogmaals veel dank aan Tibbe die dit design heeft aangeleverd!

Yorick - Webmaster

Knutselen voor moederdag

Welpen Ochtend Peter
10 Mei 2014

De opkomst begon regenachtig. Het zou de hele dag prutsweer zijn dus we begonnen binnen, in het Welpenhok, met een actief spelletje: "Stokkie dweilen". Het heeft wel iets weg van hockey, met een stokkie, maar daar houdt de gelijkenis een beetje op. Je speelt dit namelijk 1 tegen 1 met een bezemsteel als stick. De doelen zijn schragen en er wordt gespeeld met een dweil. De welpen zitten verdeeld over twee groepen netjes op twee rijtjes. Beide rijen kinderen zijn genummerd van 1 tot 6. Als een ronde begint, noemt de leiding 1 nummer en van beide teams staat degene met dat nummer op, rent naar zijn eigen doel, pakt daar zijn eigen stokkie, en dan barst de strijd om de dweil los. Die ligt namelijk in het midden en die moet in het doel van de tegenstander.

We drinken een bekertje limonade, want iedereen is wel een beetje moe van het spel. En vooral ook van het aanmoedigen van de rest! Frans had een traktatie meegenomen voor zijn verjaardag dus we zongen voor hem en daarna hadden we wat lekkers bij de limo.

Even later legde Shere-Khan uit wat we verder gingen doen: Knutselen. Met een blokje hout van ongeveer 10cm groot. En wat dan precies? Dat mocht je helemaal zelf weten! Wij hadden wat gereedschap zoals raspen, bijtels, hamers en spijkers. Maar vooral belangrijk waren de kwasten en verf. Zo kon je je blokje zo mooi maken als je wilde. Sommige kinderen maakten een waxinelichtjes houder door een randje van takjes of spijkertjes bovenop te maken. Sommigen maakten hun blokjes wat mooier door de boomschors er af te halen. En weer anderen maakte kunstzinnige dingen met spijkertjes. Maar iedereen had uiteindelijk een prachtig geverfd kunstwerkje.

Hopelijk zijn alle welpen trots genoeg op hun knutselwerk om het voor moederdag cadeau te doen!

Boomhut bouwen

Welpen Middag Thijs
3 Mei 2014

Deze middag zijn we heerlijk de hele middag met de welpen het bos in geweest.
Het begin van de opkomst zijn we naar onze beroemde "buskruidberg" gelopen waar we buskruid gespeeld hebben. 
Daarna zijn we doorgelopen verder het bos in waar de ochtendhorde al was begonnen aan een super toffe boomhut.

Deze gingen wij afmaken met als doel dat we er met alle welpen in konden om een beker limo en een koekje in konden nuttigen. Dus al gauw gingen de kinderen alle kanten op om een zo groot mogelijke stok te zoeken. En dan komen ze natuurlijk met volledige boomstammen van meerdere meters terug. Niet dat we ze konden gebruiken maar natuurlijk altijd leuk! Uiteindelijk stond er toch echt een mooie boomhut, inclusief ingang, deurmat en een hondenhok/ingang gemaakt door Teun van de middaghorde. Daarbinnen gezeten hebben we de limo opgedronken en daarna zijn we naar de duinen gegaan om een potje golf te spelen.

Ka, de leiding van de bevers, had golfclubs meegenomen en genoeg balletjes zodat iedere welp kon proberen de bal zover mogelijk te slaan. Ka zelf had met zijn eerste schot al een mooi record neergezet waar zelfs de leiding, en hijzelf, stomverbaasd over waren. Iedere welp is het uiteindelijk gelukt om de bal minstens 10 meter ver te schieten. 
Toen ook dat klaar was zijn we rustig terug gegaan voor de eindvlag en het einde van de opkomst.

Mor (de Naar)

Ze smelten de Paashaas!

Welpen Algemeen Peter
19 April 2014

De laatste opkomst was de dag voor pasen en wij hadden een groot probleem om op te lossen: het weer was zo goed, dat de paashaas begon te smelten! Iedereen weet natuurlijk dat de Paashaas van chocolade is, dus af en toe moet hij afkoelen. Om het paasfeest toch door te laten gaan hielpen de welpen hem - als echte hulp paashazen - met het verschepen van eieren, verf, chocolade en kwasten. Al die goederen kosten natuurlijk geld, maar gelukkig leveren ze ook weer wat op nadat ze verplaatst zijn. Zo konden de welpen we een leuk zakcentje verdienen door tussen de verschillende posten te handelen met goederen.

Nu zijn al die goederen natuurlijk "heel zwaar", dus ze kunnen niet zomaar meegenomen worden. Dat moet allemaal met het "Vliegtuig": Per nest was er een brancard waarmee de goederen vervoerd moesten worden. Er moest dus goed samengewerkt worden om het "Vliegtuig" in de lucht te houden.
Als dat allemaal goed ging dan was er nog maar één probleempje: Ook de hulp paashazen kregen het af en toe te warm en moesten even afkoelen. Dat deden ze door speciale water-paaseieren (waterbalonnen) te gooien.
  (Meer foto's

Watergevecht!

Algemeen Peter
12 April 2014

De ochtendopkomsten waren afgelopen en het beloofde de meest saaie middag ooit te worden. Zelfs de verkenners waren er niet. Die hadden immers pas later in de middag kookwedstrijden. Uit pure verveling besloot Robin het dak van het Fuchshuis schoon te maken.

Niet veel later zat alle verkennersleiding op het dak, te chillen in de zon! En dat terwijl de welpenleiding zich nog altijd verveelde. Dat kan natuurlijk niet zomaar:

HAAL DE KATAPULT! VUL DE WATERBALONNEN! We zullen ze krijgen, die Dakhazen!
Tegelijkertijd wordt aan de andere kant van het fuchshuis snel de tuinslang gepakt...

De waterbalonnen van de welpenleiding vlogen razendsnel over het dak. Rakelings langs de verkennersleiding. Af en toe vloog er zelf een stuk dakbedekking omhoog door de impact van een waterballon. Intussen waren de meeste verkenners aangekomen voor de kookwedstrijden en sommigen stonden al meteen weer buiten te kijken naar het spektakel.
Met het warme weer van die zaterdag is het natuurlijk een kwestie van tijd voordat elke levende ziel op de HMG meedoet met het steeds groter wordende watergevecht. Supersoakers werden gehaald en emmers gevuld. Rowans deden mee, leiding van de bevers, welpen, verkenners, iedereen.