Nieuws

Béta site online!

Algemeen Peter
19 September 2013

Met ingang van de ALV afgelopen zaterdag is de nieuwe HMG site online voor Béta testing!
Nog geen dag later zijn de eerste testers druk bezig met alle verbeterpunten opsporen... En ruim een week later is Yorick nog druk bezig met de verbeteringen doorvoeren. Mooi werk allemaal, keep it up! Zodra de huidige lijst met verbeterpunten min of meer afgewerkt is komt er weer een mailtje zodat jullie verder kunnen testen.

VT Kromme Reintocht

Algemeen Yorick
13 Mei 2012

Terwijl de regendruppels zachtjes op het raam tikten vielen de eitjes met een sissend geluid in de koekenpan. Een in het geel zwart gestoken gedaante kwam steunend de trap afgelopen. “eitje?” nee, was het antwoord, hoofdpijn was de oorzaak. 
De avond ervoor was wederom een te laat nummertje geworden...

Al snel waren deze twee voortrekkers in de auto, onderweg naar de mooiste locatie van Soest: de HMG. Wat gingen we vandaag doen in dit hondenweer? Kajaken. 

Aangekomen op in het hok werden we begroet door de altijd aanwezige rommel van anderen, muffe lucht en de verse koffie. 
Een verplicht ritueel aan het begin van de opkomst was het stevig kopje pleur drinken met z’n allen. Deze keer leefde ook de discussie of we echt wilden gaan. 
Omdat de voortrekkers een transparante organisatie is werd er besloten te gaan stemmen of we echt wilden gaan kajaken. Na enig gelobby van verschillende partijen en het uiten van alternatieven werd er democratisch besloten om op weg te gaan naar het pittoreske Wijk bij Duurstede. 

Gewone opkomst

Algemeen Yorick
14 Januari 2012

Vorige week was weer een leuke opkomst zoals altijd! We speelden een smokkelspel in het bos naast het terrein van Zonnegloren. Nog één keertje met Ferao en Lowie er bij. Zij zijn aan het begin van het seizoen bij andere speltakken leiding gaan geven maar vandaag waren ze nog even terug om afscheid te nemen. En wel als douane! Versterkt door onze nieuwe leiding Baloe.

Toen alle welpen genoeg muntjes hadden verzameld en het spel weer over was, deed Akela nog een geweldige goocheltruc voor ons: Hij koos vier voorwerpen en schreef er ééntje op een briefje. Daarna vroeg hij Thomas om er twee te kiezen, die gingen aan de kant. Akela vroeg Thomas om nog één voorwerp te kiezen, die ging ook aan de kant. Het voorwerp dat over bleef, dat was precies het voorwerp dat Akela had opgeschreven! Hoe kan dat nou

Overvliegopkomst

Welpen Ochtend Peter
14 September 2011

Vandaag is de grote dag van het overvliegen! Lennart gaat ons verlaten voor de verkenners en we krijgen bever Fionn erbij. Omdat deze opkomst het overvliegen centraal staat hebben we alleen tijd voor een wat kleiner spel. Vóór het overvliegen gaan we in het bos buskruiten. Het was niet zomaar buskruiten, neen, het was DUBBEL-Buskruit waarbij er twee teams zijn en twee ballen met één zoeker per team. De anderen moeten zich ongezien proberen vrij te buten bij de bal van de tegenstander. Tim zoekt samen met Akela de welpen omdat het soms best spannend is om iedereen te zoeken.

Tijdens het Dubbel-buskruit is Lennart ergens anders mee bezig. Als afscheid trakteert hij op marshmallows maar die moeten natuurlijk geroosterd worden op een vuurtje. Daarom stookt hij tijdens het spel een mooi vuur samen met Mang. Als de andere welpen terug komen drinken we een bekertje limonade en dan deelt Lennart de marshmallows uit. Iedereen roostert er zo veel als hij op kan en dan nog ééntje!

Even later zwaaien we Lennart uit en wordt hij opgehaald door de verkenners. De andere welpen gaan naar de bevers toe om de aankomende welpen, Fionn en Devon, op te halen. Die zijn net over een leuke hindernisbaan geklommen om over te vliegen. Fionn is nu ochtendwelp geworden en Devon gaat naar de middag. Devon doet wel nog even met ons mee tot het einde van de opkomst. We spelen een potje paaltjesvoetbal waar iedereen veel plezier in heeft. Ook de nieuwe welpen. En dan is het weer tijd voor de eindvlag.

Het was een drukke dag maar we hebben veel leuks (en lekkers) gedaan!