Spooktocht

Welpen Algemeen Peter
8 Maart 2014

Bekijk hier de foto's! 

HMGers blijven trouw aan hun scoutinggroep, zelfs tot na hun dood. Zo kan het nog wel eens gebeuren dat oud HMGers nog wel eens in het gebied rond de HMG blijven rondspoken.

Nu zijn dat over het algemeen hele goede spoken die altijd voor het gebied zorgen! Maar laatst is er ingebroken op de hmg en zijn er stukjes meegenomen. De spoken zijn als trouwe wachters meteen erachteraan gegaan en hebben alle stukjes terug kunnen veroveren, maar ze kunnen ze niet mee terugnemen, want het zijn spoken. Nu is het dus aan de welpen om langs de punten te gaan waar de spoken over de stukjes te waken om de stukjes terug te brengen zodat de spoken weer hun verdiende rust kunnen krijgen. Nu zou het kunnen dat de spoken ons niet meteen herkennen als echte HMGers, en de beste manier om ze dat te leren is natuurlijk de welpen wet op te noemen! Zodra de spoken de welpen herkennen als echte HMGers gaan ze terug naar hun rust omdat ze dan weten dat hun stukjes in goede handen zijn.

De route liep vanaf de sparrenlaan de duinen in. In de duinen waren hier en daar spoken en stukjes te vinden. En die spoken waren soms behoorlijk eng, totdat de welpenwet werd opgezegd. Daarna waren de spoken aardig en wezen naar de volgende plek. Nadat alle stukjes waren gevonden liep de route weer via de achteringang de HMG op, waar koekjes, thee, limo, chocomel en een biertje klaar stonden. Bij het kampvuur hebben de welpen nog even nagepraat over de opkomst en ook alle spoken en monsters (ouders) waren er bij. Na afloop kon iedereen die dat wilde nog even blijven om een lekkere marshmallow te roosteren.

Peter