Scouting: Samenwerken,

vermaak en vriendschap

Nieuws

75-jarige jubileum!

Algemeen Yorick
12 Juni 2020

Op 27 juni vieren wij het 75-jarige jubileum van de HMG. Helaas kunnen we door de uitbraak van het Coronavirus het niet vieren zoals we gepland hebben en kunnen de evenementen op locatie niet doorgaan.

Maar niet getreurd! In plaats van fysieke evenementen hebben we iets anders bedacht. Op 27 juni houden we online een pubquiz voor iedereen die dat leuk lijkt. Er zal zelfs een prijs zijn voor de top 3 winnaars.
Om het toch nog een beetje gezellig te maken en een beetje contact met elkaar te hebben, zal er in Discord een chatroom komen waar je ook gezellig met anderen kan praten/chatten.
Na de pubquiz kunt u natuurlijk ook gewoon in het chatkanaal blijven om gezellig samen fristi en/of leidinglimo met elkaar te nuttigen.
Klik hier om de discordserver te joinen: https://discord.gg/CJH4uPF

Lees verder

Vrienden van HMG: Reünie 2020: 12 december!

Algemeen, Feest, Leeuwengarde Yorick
12 Juni 2020

Beste Vrienden van de HMG,

Het zal geen verrassing zijn dat ook wij hebben besloten om onze jaarlijkse bijeenkomst, Vrienden van de HMG Live, dit jaar niet door te laten gaan op de geplande datum. Ook bij ons staat ieders veiligheid en gezondheid voorop.

Om dit jaar niet helemaal voorbij te laten gaan, hebben we een nieuwe datum geprikt die nog net binnen 2020 valt: 12 december. Het plan is om op die dag net zo'n leuk feestje te organiseren als vorig jaar

Lees verder

Zeeën bevaren, ja dat is ons doel!

Welpen Algemeen, Welpen Ochtend, Welpen Middag Auke
6 Juni 2020

Vandaag hebben de welpen schatten gezocht. Waar de schat lag, dat was niet meteen bekend. Door met verschillende schatkaarten plekken uit te sluiten, of juist aan te duiden waar de schat begraven ligt konden de mogelijkheden teruggebracht worden tot 1 plek. En dan nog met je schip naar die plek varen op je schat op te eisen en Amuletten en goud te innen.

Dit was de laatste opkomst van de nestwedstrijden.
De einduitslag is geworden:
4e: Nest Geel met 245pt
3e; nest Grijs met 260pt
2e; nets Rood met 275pt

Lees verder

We zijn weer begonnen

Welpen Algemeen, Welpen Ochtend, Welpen Middag Auke
23 Mei 2020

Dat is leuk, na een lange tijd van wachten; online opkomsten en vervelen thuis zijn we sinds 3 weken weer begonnen met de opkomsten!

Wat hebben we het meest gemist?? Vuur stoken natuurlijk. Dus daar begonnen we dan ook maar meteen mee.
Gezamenlijk hebben de welpen een vuurlint gemaakt om uiteindelijk het kampvuur in de kampvuurkuil te kunnen ontsteken.

Lees verder

Moederdag foto

Bevers Bram
9 Mei 2020

Morgen is het moederdag dus de bevers gaan een mooi moederdagscadeau maken. Ook hebben de bevers een potje touwtrekken met de leiding gedaan en super hard valsgespeeld!

Het idee van het cadeau was een kaartje met een foto van de bevers. Eerst een foto dus! Daarna het kaartje versieren.

Lees verder