Watergevecht!

Algemeen Peter
12 April 2014

De ochtendopkomsten waren afgelopen en het beloofde de meest saaie middag ooit te worden. Zelfs de verkenners waren er niet. Die hadden immers pas later in de middag kookwedstrijden. Uit pure verveling besloot Robin het dak van het Fuchshuis schoon te maken.

Niet veel later zat alle verkennersleiding op het dak, te chillen in de zon! En dat terwijl de welpenleiding zich nog altijd verveelde. Dat kan natuurlijk niet zomaar:

HAAL DE KATAPULT! VUL DE WATERBALONNEN! We zullen ze krijgen, die Dakhazen!
Tegelijkertijd wordt aan de andere kant van het fuchshuis snel de tuinslang gepakt...

De waterbalonnen van de welpenleiding vlogen razendsnel over het dak. Rakelings langs de verkennersleiding. Af en toe vloog er zelf een stuk dakbedekking omhoog door de impact van een waterballon. Intussen waren de meeste verkenners aangekomen voor de kookwedstrijden en sommigen stonden al meteen weer buiten te kijken naar het spektakel.
Met het warme weer van die zaterdag is het natuurlijk een kwestie van tijd voordat elke levende ziel op de HMG meedoet met het steeds groter wordende watergevecht. Supersoakers werden gehaald en emmers gevuld. Rowans deden mee, leiding van de bevers, welpen, verkenners, iedereen. 

Na een hevige strijd om het Fuchshuis werd uiteindelijk het dak ingenomen door Reinder, met de grootste supersoaker van allemaal. Hoogste tijd dus voor het tegenoffensief van de verkenners zelf! Onder leiding van Ross kwam krat na krat vol met waterbalonnen naar buiten. Orders werden gebruld en een troep verkenners gooide ze stuk voor stuk richting het ingenomen dak.

Al met al heeft het watergevecht van vroeg in de middag tot bijna etenstijd geduurd. Alle speltakken deden mee en niemand heeft zich meer verveeld die middag.
  
Klik hier voor meer foto's.
(Heb je zelf nog meer foto's van het watergevecht? Log in en upload ze hier!)

Peter