Nieuws

4 mei herdenken wij

Verkenners Algemeen Niels
4 Mei 2019

Op 4 mei herdenken wij in Nederland de slachtoffers van de tweede wereldoorlog, maar ook de slachtoffers van vredesoperaties sindsdien. Voor de HMG herdenken we op 4 mei ook in het bijzonder onze naamgever Flip Masselman. Dit jaar viel 4 mei op een zaterdag, waardoor er voor de verkenners een hele opkomst werd geweid aan 4 mei.

De opkomst startte op de HMG met de vlag, die net als anders volledig werd gehesen. Geheel volgens het vlaggenprotocol werd deze op 18:00 pas halfstok gehangen. De uniformen werden tijdens de inspectie grondig geïnspecteerd zodat iedereen er tijdens de herdenkingen op de Leusderheide bij het Jannetjesdal en in Soest bij het monument spik en span bij zou staan.

Steen papier schaar spellen

Bevers Bram
4 Mei 2019

Het is heerlijk weer toen de bevers vandaag weer op de HMG kwamen. Met een enthousiaste high-five begroeten ze de leiding. Om een keer gek te doen gingen de bevers met z'n allen vlag houden!

De bevers hebben lekker een rondje trimbaan gedaan. Slingeren aan de touwen en rennen door het bos!


Daarna hebben de bevers een nieuw spelletje gespeeld. Steen-papier-schaar is race vorm!

VT LAN-weekend

Voortrekkers Ross
23 April 2019

Dit weekend was het weer tijd voor een goede oude warmweer-traditie binnen de Voortrekkers: Het LAN weekend. Voor de leken onder ons die niet weten wat een LAN is: Dit is een zogenaamd ‘local area network’ wat inhoudt dat computers met elkaar verbonden worden door middel  internetkabels of WIFI. Zo konden de Voortrekkers dan het hele weekend via de computer spelletjes met elkaar spelen.  Veel technischer dan dit kan ik het niet uiteggen, ik moest namelijk net ook Googlen wat het is.

Vrijdag begonnen we al met een aantal klassieke spellen als Unreal Tournament 2004 en Call of Duty 4. Wat beide inhoudt dat je zo veel mogelijk op elkaar schiet en probeert om zelf niet aan stukken geblazen te worden. In de praktijk houdt dit in dat er veel onkuise verwensingen door het hok worden geslingerd.

Paaseitjes schilderen

Bevers Bram
20 April 2019

Stanley werd gebeld door de paashaas! Die melde dat hij eieren over het terrein heeft verstopt. De bevers gingen deze zoeken en schilderen.

De opkomst begon met een spelletje Hollandse Leeuwen. Heel hard heen en weer rennen op het juiste moment!

Het was erg warm weer dus gingen de bevers extra drinken. Hier kregen de bevers een lekkere traktatie omdat er een bever jarig was geweest! Daarna blind volleyballen met een grote yogabal.

Wie kan er beter vuurstoken?

Bevers Bram
10 April 2019

Vuurstoken is een kunst die op scouting geleerd wordt. De theorie is het niet zo moeilijk. Maar wie kan het beste vuurstoken? Stanley Stekker ging vandaag de strijd aan met Professor Plof om te bewijzen wie er beter kan vuurstoken!

Het was heerlijk weer deze opkomst. De bevers begonnen met een spelletje boomtikkertje of eh... Stanley begon met een meditatie rondje?