Scouting: Samenwerken,

vermaak en vriendschap

VT LAN-weekend

Voortrekkers Ross
23 April 2019

Dit weekend was het weer tijd voor een goede oude warmweer-traditie binnen de Voortrekkers: Het LAN weekend. Voor de leken onder ons die niet weten wat een LAN is: Dit is een zogenaamd ‘local area network’ wat inhoudt dat computers met elkaar verbonden worden door middel  internetkabels of WIFI. Zo konden de Voortrekkers dan het hele weekend via de computer spelletjes met elkaar spelen.  Veel technischer dan dit kan ik het niet uiteggen, ik moest namelijk net ook Googlen wat het is.

Vrijdag begonnen we al met een aantal klassieke spellen als Unreal Tournament 2004 en Call of Duty 4. Wat beide inhoudt dat je zo veel mogelijk op elkaar schiet en probeert om zelf niet aan stukken geblazen te worden. In de praktijk houdt dit in dat er veel onkuise verwensingen door het hok worden geslingerd.

Een van de voortrekkers wilde liever een olifantenborrel houden maar we besloten later op de avond om toch Cards Against Humanity te spelen omdat dit meer aansprak.

Draaiend op een dieet van energydrank, bier en chips hebben we de volgende dag flink doorgespeeld. Nu niet alleen op de PC maar ook op de wii waar menig VT’er zich ontpopte als een ware voetbalkenner én danstalent. Later op de avond is ook nog het spel Family Business gespeeld wat voor veel wrok zorgde bij sommigen. De kleur geel was ondertussen omgedoopt tot nazi-geel door het nare speelgedrag van sommigen. Uiteindelijk was het zondag en dus tijd om op te ruimen, lekker naar huis te gaan en te gaan slapen.

Meer foto's hier.

Ross