Nieuws

Regio bever opkomst

Bevers Bram
9 November 2019

Twee keer per seizoen wordt er vanuit de regio een activiteit speciaal voor alle bevers in de regio georganiseerd. In het centrum van Leusden troffen de bevers een tovenaar aan. Hij zei dat er een ongeluk was gebeurd, alle figuren uit zijn spreukenboek waren ontsnapt! Aan de bevers de moeilijke taak om alle figuren te vinden!

Er waren dieren, heksen, een bakker, een levende wortel en nog meer. Overal in het centrum waren er vreemde wezens te zien. De bevers moesten eerst elk figuur vinden, dan kregen ze een stempel als bewijs dat ze dat figuur hebben gevonden. Ook moesten ze alle kleuren van de figuren in de juiste volgorden zetten.

Toen alle figuren waren gevonden probeerde een aantal figuren nog een keer te ontsnappen! Heel stilletjes moesten de bevers weer op zoeken totdat alle bevers zich hadden verzameld bij het ontsnapte figuur. Als laatste hebben de bevers nog een spelletje drie is teveel met allen figuren gespeeld.

Hut bouwen en kussengevecht!

Bevers Bram
2 November 2019

De bladeren zijn gevallen. Er liggen takjes op de grond. De eekhoorns verzamelen nootjes. Het is herfst! De bevers zijn het bos in gegaan om een grote hut te gaan bouwen!

De bevers ging enthousiast naar het bos. Het idee was om een grote hut te gaan bouwen, maar daarvoor moest je trainen want ze wilden hele bomen gaan optillen. Eerst een rondje langs de trimbaan dus. Na keihard te hebben getraind waren we klaar om een hut te gaan bouwen. Onderweg naar de locatie kwamen de bevers een andere hut tegen. Hier hebben ze lekker limonade gedronken.

Raad de Locatie 2019

Verkenners Algemeen Niels
13 Juli 2019

De dagen worden warmer en warmer... Dat kan maar één ding betekenen, het zomerkamp komt nu snel dichterbij.
Elk jaar gaan de verkenners op zomerkamp naar een tot dan onbekende locatie. Zo ook dit jaar. Althans, die locatie kan natuurlijk van te voren geraden worden. Via hints (elk weekend één) is het mogelijk om dit jaar onze zomerkamp locatie te raden. De persoon die als eerste de zomerkamplocatie raad wint zoals elk jaar een toffe prijs.
Laatst bijgewerkt: 13 juli 21:00

Trebuchet opkomst

Rowans Youp
6 Juli 2019

Deze week hebben we met de rowans trebuchets lopen maken in de duinen.

Voordat we dat gingen doen moesten we uitleggen wat een trebuchet was en hoe hij werkt.
Het is een vrij simpel concept waarbij een gewicht een arm naar beneden trekt waardoor er een slinger met een voorwerp iets weg kan gooien.

Na de speluitleg begonnen de rowans meteen met sjouwen en bouwen.
Na bijna 2 uur achter elkaar te hebben gewerkt waren de eerste trebuchets af en konden deze getest worden. Bij het ene groepje was dit een groter succes dan bij het andere groepje...

Waar de trebuchet van de opkomst org bijna 50 meter haalde. Haalde een ander groepje -20 meter en sloegen ze een van hun palen van hun plaats waardoor alles omviel...