Overvliegopkomst

Welpen Ochtend Peter
14 September 2011

Vandaag is de grote dag van het overvliegen! Lennart gaat ons verlaten voor de verkenners en we krijgen bever Fionn erbij. Omdat deze opkomst het overvliegen centraal staat hebben we alleen tijd voor een wat kleiner spel. Vóór het overvliegen gaan we in het bos buskruiten. Het was niet zomaar buskruiten, neen, het was DUBBEL-Buskruit waarbij er twee teams zijn en twee ballen met één zoeker per team. De anderen moeten zich ongezien proberen vrij te buten bij de bal van de tegenstander. Tim zoekt samen met Akela de welpen omdat het soms best spannend is om iedereen te zoeken.

Tijdens het Dubbel-buskruit is Lennart ergens anders mee bezig. Als afscheid trakteert hij op marshmallows maar die moeten natuurlijk geroosterd worden op een vuurtje. Daarom stookt hij tijdens het spel een mooi vuur samen met Mang. Als de andere welpen terug komen drinken we een bekertje limonade en dan deelt Lennart de marshmallows uit. Iedereen roostert er zo veel als hij op kan en dan nog ééntje!

Even later zwaaien we Lennart uit en wordt hij opgehaald door de verkenners. De andere welpen gaan naar de bevers toe om de aankomende welpen, Fionn en Devon, op te halen. Die zijn net over een leuke hindernisbaan geklommen om over te vliegen. Fionn is nu ochtendwelp geworden en Devon gaat naar de middag. Devon doet wel nog even met ons mee tot het einde van de opkomst. We spelen een potje paaltjesvoetbal waar iedereen veel plezier in heeft. Ook de nieuwe welpen. En dan is het weer tijd voor de eindvlag.

Het was een drukke dag maar we hebben veel leuks (en lekkers) gedaan!

Peter