Nieuws

Online foto challenge

Verkenners Algemeen DaanG
23 Maart 2020

Afgelopen zaterdag hebben de verkenners voor het eerst online een opkomst gehouden. Tijdens deze opkomst kregen de verkenners van de leiding opdrachten die ze thuis konden uitvoeren, zoals bak een taart met je ouders of blaas een ballon op tot hij knapt. De verkenners moesten dit bewijzen door een foto of filmpje naar de leiding te sturen. Wij hebben als leiding erg gelachen om de inzendingen van de verkenners! Hieronder staat een korte samenvatting van de opkomst.

VT bierroute

Voortrekkers DaanG
29 Februari 2020

Vandaag hadden we een bierroute op de planning staan, maar vanwege het slechte weer en de geringe aanwezigheid is er besloten dat we in plaats daarvan een een route gingen lopen op het officiƫle scouting Nederland ganzenbord. We hebben in combinatie met genoeg versnaperingen tegen elkaar gestreden. Maar hiervoor hebben we met alle zeven aanwezige VT'ers lekker pasta gegeten in authentieke en Griekse stijl.

Omdat we geen zin hadden om afwas te doen hebben we hier een 'alternatieve' optie voor bedacht. Hierna moesten er natuurlijk even opruimen. Daarna hebben we het spel klaargelegd.

Het begon wat stroef maar toen iedereen langzaam de scouting termen van de vorige eeuw begon te begrijpen begon het spel helemaal los te gaan. De VT'ers motiveerde elkaar door middel van leidinglimo en veel geschreeuw. We kwamen erachter dat de termen die vroeger gebruikt werden ons steeds meer stimuleerden leidinglimo te nuttigen, en dit zorgde er natuurlijk voor dat de rest van het spel nog 'soepeler' ging.

na een lang avontuur zijn we door oud Hollandse mijn wezen kijken, helaas hebben we hier geen schatten gevonden. het ging want snel maar uit eindelijk vond iedereen de weg terug.

IJsberentocht 2020

Welpen Algemeen, Welpen Ochtend, Welpen Middag Yorick
16 Februari 2020

Al een aantal weken geleden hebben de Welpen een gezammenlijke opkomst gehad met alle vier de Scoutinggroepen uit Soest.
Het bleek dat tijdens het IJsberenweekend er een UFO achter was gebleven. Om de UFO op te laten stijgen gingen de Welpen in groepjes opzoek naar de codes voor de cijfersloten van het koffertje waar de sleutel van de UFO in zat.

Bever Smoothies

Bevers Bram
8 Februari 2020

Hoewel smoothies maken meer bij het voorjaar past, had Sjef de Kok nu hulp nodig met het maken! Hij kan er namelijk helemaal niks van!

De bevers kwamen boven in het beverlokaal. Daar stond Sjef de Kok druk aan het mixen. Hij zei dat hij een smoothie probeerde te maken met allemaal lekkere dingen. Slagroom, ketchup en chocomelk. Allemaal afzonderlijk lekker, dan moet het toch samen ook lekker zijn?

Ufo bouwen

Bevers Bram
18 Januari 2020

Vorige week hebben de bevers ufo onderdelen gevonden in het bos. Glimmende schuiven en lichtstokjes. Deze opkomst gaan de bevers hiermee een ufo bouwen!

Als eerst gingen de bevers naar vogeleiland om daar een potje buskruiten te spelen. Hier aangekomen wilde de bevers als eerste in de bomen klimmen.