Nieuws

Kookwedstrijden 2021

Verkenners Algemeen Niels
17 April 2021

“De Don, de grote baas vraagt jullie allemaal om ter eren van een niet nader te specificeren overwinning een feestmaal te bereiden. Op 17 april verwacht de Don een driegangendiner geserveerd aan hem en een aantal van zijn grootste vertrouwelingen. Uiteraard mogen jullie ook voor jezelf koken. Weet wel, de Don is niet snel tevreden en om de kleinste fouten kunnen er koppen rollen. Deze maaltijd kan het verschil zijn voor jouw afdeling binnen onze maffia organisatie om door te breken tot de top of voor altijd het vuile werk te moeten blijven opknappen”

Patrouille Wedstrijden 4: Pionieren

Verkenners Algemeen Niels
27 Maart 2021

Een goede basis voor een kamp is natuurlijk je tent, maar zeker ook je keuken. Toch zijn de verkenners een beetje het slachtoffer van hun eigen succes. In het afgelopen anderhalf jaar zijn er zoveel verkenners bij gekomen dat ruim de helft van de groep nog nooit een keuken had gebouwd. Tijd om de pionierskills dus uit de kast te halen.

De leiding had natuurlijk voor de opkomst alvast het perfecte voorbeeld gebouwd achter het gebouw. Na de vlag ging de hele groep dan ook even een spelletje doen behalve de PL's. De PL's kregen de uitleg hoe ze deze keuken het best konden bouwen en waar de punten voor verdient konden worden. Uiteraard leren we gelijk de ideale keuken, losstaand en met twee tweepoten. Als je die kunt maken, dan kun je in andere situaties altijd aanpassen.

En toen begon het grote palen sjouwen, vergelijken, meten en sjorren. De tweepoten (twee vorksjorringen) bleken nog best lastig. De knoop zelf is niet moeilijk, maar krijg je woelingen maar eens goed strak. Zodra die eenmaal overeind gespannen stonden konden alle dwarsbalken gepionierd worden.

Patrouille Wedstrijden 3: Vlaggen maken

Verkenners Algemeen Niels
20 Maart 2021

Dit jaar is er helaas geen RSW. Normaal mag de winnende patrouille naar de RSW toe en daar is het natuurlijk heel belangrijk dat ze zichzelf goed laten zien. En hoe kan dat nou beter dan met een vlag en een verhaal over het ontstaan van hun machtige patrouille.

Na de grondige inspectie en de vlag begon de opkomst lekker actief met een ouderwets fanatiek potje "viervakken-sleepspel". Het spel waardoor je zeker weet dat je aan het eind van de opkomst uit elke broekzak, jaszak, uniformzak & schoenzool nog een halve Soester Duinen aan zand kunt kieperen. (en waarvan we als leiding weten dat de ergste energie er daarna uit is) Anders dan de laatste jaren werd er heel fanatiek, maar eerlijk, gestreden.

Daarna werd er gestart met het maken van vlaggen. Natuurlijk mag de opdracht niet te makkelijk zijn en moet je als echte scout kunnen werken met wat er voorhanden is en dus moesten de vlaggen worden gemaakt aan de hand van knipsels uit tijdschriften. Van HP de tijd tot de allerhande en van oude theaterbrochures tot de linda... als het kleur en foto's had was het vandaag niet veilig.

Welpen kookopkomst

Welpen Algemeen Youp
20 Maart 2021

Deze opkomst hebben de welpen iets lekkers gemaakt, namelijk een heel 3-gangen menu.
Voor deze grote prestatie staat er wel iets tegenover, het kookinsigne.

De welpen hebben per nest gewerkt aan het voorgerecht, hoofdgerecht of het dessert.
Het voorgerecht bestond uit een heerlijke groentesoep waar opa & oma jaloers op zouden zijn.
De welpen hebben hier allerlei stukken groenten gewassen, gesneden & samengevoegd in een grote soeppan.
Als hoofdgerecht hadden we Mexicaanse-wraps.
De welpen zijn hier bezig geweest met het bakken van gehakt en het snijden van tomaten & uien.
De leiding vond het hierbij erg vermakelijk om de welpen uien te zien snijden.
In het toetje zat het meeste werk in van alle gerechten. Dit bestond namelijk uit pannenkoeken met ijs.

Patrouille Wedstrijden 2: Vuur stoken

Verkenners Algemeen Niels
14 Maart 2021

Week twee van de patrouille wedstrijden. Vandaag was het weer wat somber en regenachtig helaas. Al met al het perfecte weer om eens lekker vuur te stoken.

Tijdens een eerder vuurstook opkomst had de leiding gemerkt dat sommige jongere verkenners wel vuur kunnen stoken, maar hun kader niet. Met alle gevolgen van dien. Vuurtjes die bijna branden worden door kader soms liefdevol verstikt onder veel te veel hout. Tijd om de groep dus eens een beetje op te delen. In elke patrouille werden drie groepjes gevormd gesorteerd op leeftijd. Als jouw leeftijdsgroep als eerst van alle 4 de patrouilles vuur had leverde dat extra punten op.