De ochtend begon vroeg, de leiding was al om half 10 op de hmg aanwezig met het eerste gedeelte van de boodschappen voor de opkomst. Het was de eerste keer dat we het welpen restaurant deden dus moesten we alles ook maar op goed gevoel doen. De soep werd in elkaar gezet en de leiding bereidde alles voor voor het kader dat eerder zou komen. Er werdt een boodschappenlijstje gemaakt en aangepast voor wat we al hadden en extra nodig hadden.
Het kader hadt zich volledig verzameld rond een uurtje of 2 bij de HMG. We gingen met 3 autos weg naar de Albert Heijn in Soest, waar we 3 karretjes pakte en de kinderen los lieten op het arme personeel van de appie. Na 2 uur boodschappen was dan toch eindelijk alles in het winkel karretje verzameld en gingen we afrekenen.
Terug op de HMG waren alle andere welpen aanwezig en werd er vlaggehouden en kregen ze te horen wat we allemaal gingen doen vandaag en wat we gingen maken. We verdeelden de welpen in groepjes zodat iedereen lekker druk kon zijn en hard kon werken voor het diner. De aardappels moesten geschild worden en door het friethak apparaat gehaald worden. De smoothieproducten moesten samen in een blender gedaan worden. De flensjes (lees pannenkoeken) moest het beslag voor gemaakt worden en worden gebakken. Voor de burgers moest het gehakt gemixed worden en de groenten en de broodjes gesneden.
Ze hadden maar 2 uur de tijd dus er moest hard gewerkt worden en je merkte aan elke welp dat ze er helemaal voor gingen. Na hard werken waren de eerste 2 gerechten klaar en toen waren de eerste ouders er al lekker aan tafel met een drankje. De kinderen kwamen naar binnen en kwamen eerst hun smoothie ophalen voor hun ouders en natuurlijk zichzelf, de leiding was ondertussen hard bezig de laaste 2 gerechten af te krijgen. De kinderen renden heen en weer om alles voor iedereen te krijgen de welpen wouden natuurlijk heel graag laten zien hoe hard ze gewerkt hadden voor hun lieve papa en mama.