Welpenrestaurant

Welpen Algemeen Martijn
11 Juni 2015

De ochtend begon vroeg, de leiding was al om half 10 op de hmg aanwezig met het eerste gedeelte van de boodschappen voor de opkomst. Het was de eerste keer dat we het welpen restaurant deden dus moesten we alles ook maar op goed gevoel doen. De soep werd in elkaar gezet en de leiding bereidde alles voor voor het kader dat eerder zou komen. Er werdt een boodschappenlijstje gemaakt en aangepast voor wat we al hadden en extra nodig hadden.

Het kader hadt zich volledig verzameld rond een uurtje of 2 bij de HMG. We gingen met 3 autos weg naar de Albert Heijn in Soest, waar we 3 karretjes pakte en de kinderen los lieten op het arme personeel van de appie. Na 2 uur boodschappen was dan toch eindelijk alles in het winkel karretje verzameld en gingen we afrekenen.

Terug op de HMG waren alle andere welpen aanwezig en werd er vlaggehouden en kregen ze te horen wat we allemaal gingen doen vandaag en wat we gingen maken. We verdeelden de welpen in groepjes zodat iedereen lekker druk kon zijn en hard kon werken voor het diner. De aardappels moesten geschild worden en door het friethak apparaat gehaald worden. De smoothieproducten moesten samen in een blender gedaan worden. De flensjes (lees pannenkoeken) moest het beslag voor gemaakt worden en worden gebakken. Voor de burgers moest het gehakt gemixed worden en de groenten en de broodjes gesneden.

Ze hadden maar 2 uur de tijd dus er moest hard gewerkt worden en je merkte aan elke welp dat ze er helemaal voor gingen. Na hard werken waren de eerste 2 gerechten klaar en toen waren de eerste ouders er al lekker aan tafel met een drankje. De kinderen kwamen naar binnen en kwamen eerst hun smoothie ophalen voor hun ouders en natuurlijk zichzelf, de leiding was ondertussen hard bezig de laaste 2 gerechten af te krijgen. De kinderen renden heen en weer om alles voor iedereen te krijgen de welpen wouden natuurlijk heel graag laten zien hoe hard ze gewerkt hadden voor hun lieve papa en mama.

Bij het 2e gerecht de soep was duidelijk te merken dat 1 kopje keer genoeg was anders gebeurden er wat ongelukken. De burgers lieten jammer genoeg wat op zich wachten maar ja in een restuarant is het normaal gesproken ook even een drankje doen tussendoor. De burger stond nog niet eens bij iedereen op de helft van de tafel en sommige welpen kwamen in de keuken alweer vragen voor het dessert. Het leidingteam versterkte daarop Mang die al de hele dag alleen flenjes aan het maken was in de andere keuken. De flensjes kwamer er lekker snel uit en we bleven keihard doorbakken zodat iedereen waarschijnlijk  wel meer dan 1 dessert heeft gehad.

De welpen moesten na het het heerlijk dessert nog wel even helpen met schoonmaken en konden daarna nog even lekker spelen op het terrein, daardoor konden papa en mama nog even na praten met een paar van de leiding. Het was een zware en vermoeiende dag voor zowel de leiding als de welpen. Maar ik denk dat de glimlach van de ouders het waard maakte voor de welpen en de blije welpjes het allemaal waard maakte voor de leiding.
Dhole

Martijn