Koken op houtvuur
Verkenners Algemeen10 Oktober 2015
Vandaag stond er voor de verkenners een culinaire opkomst op het programma. Onder leiding van Wouter zijn we gaan koken op houtvuur. Een heerlijke uiensoep, broodjes, popcorn en een kaneelrol waren de resultaten en allemaal heel goed gelukt.
De vlag begon natuurlijk met de vlag. Doordat de patrouilles nog niet helemaal gewend zijn duurde het klaar gaan staan wel veel te lang. Na de vlag gingen de verkenners per patrouille aan de slag, er was genoeg te doen. Zo moest er zeven kilo uien geschild en gesneden worden, bouillon worden gemaakt, brood worden gebakken en kaneelrollen worden gerold. Natuurlijk kwam er ook een extraatje bij door het koken op houtvuur en kolen… het vuur moest blijven branden en dus moest er ook hout gehakt worden. Kortom, er was voor iedereen wel wat te doen.
Om half vier was het even tijd voor ene limo pauze om daarna weer hard door te gaan met koken. Toen alles klaar was moest er natuurlijk eerst gecorveed worden. Daarna verzamelde we met zijn allen in de kampvuurkuil om onze culinaire hoogstandjes op te eten. Omdat de opkomst wat uitliep werden de ouders die alweer verkenners kwamen ophalen ook uitgenodigd in de kampvuurkuil om een hapje mee te eten, er was tenslotte meer dan genoeg.
Na de eindvlag was het alweer tijd om naar huis te gaan. Al met al een hele geslaagde en zeer smakelijke opkomst. Volgende week hebben we weekendkamp, hopelijk is het eten dan ook weer zo lekker.