Snijplanken maken

Verkenners Algemeen Niels
18 April 2015

Voor de mensen die niet mee konden naar de RSW was er vandaag een gezamelijke opkomst. We gingen snijplanken maken.... Maar dan wel heel persoonlijke snijplanken met een patrouille logo daar in gebrand.

De opkomst begon zoals altidj met de vlag. Deze keer stond daar een byzondere extra leiding. Zoals jullie al weten heeft Sonne helaas moeten stoppen als leiding wat er voor zorgde dat Tjeerd als enige ochtendleiding over bleef. We zijn dan ook erhg blij dat het bestuur van de HMG als een malle gezocht heeft naar extra leiding, al is het maar tot de zomer. En gelukkig is ze dat gelukt. Vanaf deze opkomst tot het einde van dit seizoen zullen de ochtendverkenners Wouter als leiding er bij krijgen. Wouter heeft jaren leiding gegeven bij de verschillende speltakken op de HMG en bij de Biltse Laurentius en is na een aantal jaren te zijn weg geweest nu weer terug, mede omdat zijn zoontje bij de welpen zit. Zij zijn erg blij met Wouter als extra leiding omdat hij een hoop ervaring een een boel toffe opkomst ideeën heeft, waaronder deze snijplank maak opkomst.

Na de vlag werd er verzamelt achter het clubhuis en begon Wouter samen met de verkenners met het uitzagen van de Snijplanken. De uitgezaagde planken moesten vervolgens worden geschuurd. Eerder die dag had Wouter al de patrouille logo's over getekend en hier mallen van gemaakt. Op deze maniet kon je heel gemakkelijk jouw patrouille logo op je plank over tekenen om deze vervolgens met een speciaal inbrand apparaat (of met een soldeer bout) het logo in je plank te kunnen branden. Als je plank helemaal was geschuurd en je logo er mooi in zat mocht je je plank inoliën met olie om de plank mooi te houden. Natuurlijk moet er ook nog een touwtje aan de plank zodat deze na gebruik kan worden opgehangen.

Toen de planken af waren werd en nog een nieuw spelletje gedaan waarbij je in een kring stond en piketjes moest pakken van je buren. Op 1 fluitje van je rechter buurman en op 2 fluitjes van je linker buurman. Als je pikketje valt ben je af. 
Om de opkomst eens niet af te sluiten met corvee deden we dat nu eer om daarna nog even een vuurstook wedstrijdje te houden. Lukte het de patrouilles om met 2 lucifers binnen 20 minuten een vuurtje te maken? Dat was de vraag. Over de uitslag kunnen we helaas niet veel zeggen, het is niet gelukt, dat moeten we dus toch vaker oefenen.

Meer foto's van deze opkomst vind u hier.

Niels