Ready for Takeoff

Verkenners Algemeen Niels
11 April 2015

Vandaag gingen de verkenners de strijd aan met de wereldrecord houder vliegtuigjes vouwen. 70 meter ver gooien dat was de uitdagin want zo ver is het wereldrecord. (Dat paste niet op het HMG terrein want dat is niet groot genoeg)
De opkomst begon natuurlijk gewoon met de vlag en daarna was het tijd om de duinen in te gana om een potje slagbal te gaan spelen. Met flinke wind tegen welliswaar. Maar hoewel dit leuk was ging de opkomst niet om slagballen. Na een half uurtje gingen we dan ook weer terug naar het terrein. Daar kregen de verkenners in het troephuis een filmpje te zien van de wereldrecord worp.

Daarna werden ze zelf uitgedaagd hun aller beste vliegtuig te vouwen. Hierna konden de vliegtuigen buiten worden getest, maar veel verder dan 10 meter kwamen deze vliegtuigen niet. Gelukkig heeft de wereldrecordhouder ook een video gemaakt met uitleg. Dus gingen we met zijn allen zijn vliegtuig eens vouwen en daarna testen. En ja hoor plots werden er afstanden van zeker 17 meter gehaald. Oké, dat is nog steeds geen 70 meter, maar wij hadden antuurlijk oook geen ideale omstandigheden, er stond wind, en miezerde en er stonden soms wat bomen in de weg.

Uiteraard werd de opkomst afgerond met covree. Ach ja, dat hoort er ook bij.

Voor de ochtendverkenners was deze opkomst extra bijzonder. Deze opkomst was helaas de laatste officiële opkomst met Sonne. Sonne heeft het (helaas voor ons) heel druk gekregen met zijn bandje the Badger and the Bass. Hoewel hij het erg jammer vindt heeft hij moeten kiezen dat hij de tijd niet meer heeft om leiding te zijn.

Uiteraard zijn we Sonne wel heel dankbaar voor alle jaren leiding die hij tot nu toe heeft gedaan. Van bevers to verkenners heeft hij veel verkenners gekend. Sonne, Bedankt!

Niels