Welpen maken zelf pizza's

Welpen Algemeen Thijs
28 Maart 2015

Deze opkomst kregen wij een echte Chef die ons kwam helpen.
Deze ging ons leren hoe we vanaf begin tot eind pizza's konden bakken. Het recept:

De welp begint met boombal. Daarna pakt de welp deeg, water, olijfolie en een snufje zout en begint heel hard met kneden. Onderzoek blijkt dat dat het moeilijkste voor kinderen is. Daarna laat de welp het deeg even rusten door een leuk spelletje buiten te spelen. De ochtendwelpen hebben twee is teveel gespeeld en de middag is toen verder gegaan met boombal. Daarna pakt de welp een deegroller (of bekertje) en rolt het deeg uit tot een rondje, een pizzapaashaas, een driehoek of een vierkantje. Daarna doet de welp tomatensaus om op de pizzabodem te doen, waarna de welp deze kan beleggen met alles wat hij lekker vindt!

Laat deze pizza daarna 20 minuten in een gloeiendhete oven liggen (precieze temperatuur doe de hmg oven niet aan). Deze tijd kan natuurlijk zeer goed gevuld worden met het opruimen van de kookspullen. In het geval dat de pizza's nog niet helemaal klaar zijn, is er daarna gecorveed. 
En zo rond de eindvlag is er een heerlijk stukje pizza klaar!
(voor de ouders: recepten zijn bijzonder makkelijk op internet te vinden, Pizza's zijn ook zeer goed in glutevrije vorm of lactoseintollerant te maken.)
Hoogachtend,
Akela en Chef
Foto's welpen middag

Foto's welpen ochtend

Thijs