Groepsovervliegen

Algemeen Peter
10 Februari 2015

Het halfjaarlijkse overvliegen is al een lang staande traditie. En tegenwoordig doen wij dat gezellig met de hele groep tegelijk! Overvliegen is namelijk een echte groepsaangelegenheid: de oudste kinderen van de speltak "vliegen" over naar de volgende speltak.

Dat doen we op de HMG door ze uit te dagen met hindernissen, obstakels, opdrachten en zelfs een kabelbaan voor de oudste overvliegers! Om 14:00 opende we gezamenlijk en werden er een aantal nieuwe verkenners (en leiding) geïnstalleerd. De overvliegers werden naar voren geroepen voor hun eerste opdracht en vervolgens gingen de welpen en de verkenners hun eigen weg.

Beide speltakken begonnen de opkomst met het opbouwen van hun deel van het parcours. De Rowans stonden ons bij als hulpleiding dus een uurtje later stond het bijna klaar voor de overvliegers. We drinken met z'n allen nog een beker limonade, knopen de losse eindjes vast en dan kan het beginnen.

Eén voor één gaan alle overvliegers over de hindernissen. Alle welpen en verkenners lopen rond om ze aan te moedigen. En natuurlijk slaagt iedereen er in om over te vliegen. Eenmaal aangekomen bij hun nieuwe speltak worden ze welkom geheten, de rest van de opkomst doen ze daar mee.

De speltakken gaan weer hun eigen kant op om af te breken en op te ruimen. En al snel is het tijd voor de gezamenlijke eindvlag.

Peter