IJsberenweekend

Verkenners Ochtend Tjeerd
24 Januari 2015


Verslag van het ijsberenweekend: 

Dit weekend hadden we ijsberenweekend, we moesten Indiana Jones helpen om de gouden ijsbeer te vinden om Diana Jones, zijn vriendin, weer terug te krijgen van de slechterik. Hiervoor moesten we eerst in heel Soest stukken van de schatkaart verzamelen om uit te vinden waar de tempel van de gouden ijsbeer lag, dit deden we door met onze telefoon een route te doen, dat was heel erg leuk om te doen, want je hoefde niet moeilijk te doen met een stapel papier die kreukt en zo. 

s‘Avonds gingen we naar de precieze locatie van de tempel te vinden. Hiervoor moesten we bij posten hints verzamelen over de locatie, de posten waren leuk om te doen, we moesten bijvoorbeeld geblinddoekt brakelights verzamelen of een sketch bedenken. Toen we alle zes de hints hadden konden we op zoek: we begonnen eerst op de verkeerde plek te graven, maar toen kwam Indiana aan met een meetlint en scheppen. Hiermee konden we op precies de goede plek graven, daar vonden we het puntje van de piramide met een gouden ijsbeer hiëroglief, dat was mooi gemaakt. Toen we terug waren op het terrein was daar disco en het bandje van Sonne met de cello. Dat was leuk om naar te luisteren.

Toen ik s’ochtends  wakker werd kwamen de eieren de tent in, het waren er wel minder dan vorig jaar (als het een bezuiniging is moet dat weer terug gedraaid worden). Toen moest de tempel verder uitgegraven worden, dit moesten we doen door mensen in te huren met geld verdient met aandelenhandel in bijvoorbeeld aandelen van peer en multilever. En na een tijdje kwam de piramide boven en kon het laatste deel beginnen; het ontwijken van de vallen. Hiervoor moesten we door het bos lopen en battlen tegen andere groepjes door bijvoorbeeld een doolhof op te lossen of onder een bank door te graven.

Toen kwam de sluiting, maar we hadden nog niet de ijsbeer gevonden, gelukkig kwam toen Indiana en die wist precies waar de ijsbeer lag en de groepjes die 1ste, 2e en 3e waren geworden mochten helpen hem op te graven en wonder boven wonder  mocht onze patrouille naar voren komen en mochten we graven. En toen kwam het allercoolste: onze patrouille had het ijsberenweekend gewonnen!!
Het was een superleuk weekend en dan hebben we ook nog gewonnen, het kan niet beter.

Lucas

Tjeerd