O kom er eens kijken...

Verkenners Middag Niels
6 December 2014

Vanmiddag was het dan eindelijk zo ver. De verkenners hadden hun sinterklaas opkomst. De sint was weliswaar het land al uit, maar had via een persoonlijke mail aan de verkenners laten weten dat zij zijn verjaardag een dagje later mochten vieren. En zo gebeurden het dan ook.
's Ochtends hadden de ochtendverkenners al sinterklaas gevierd en het hok weer keurig opgeruimd zodat 's middags iedereen weer zijn surprise in het verkennershok kon zetten.
De opkomst begon traditioneel met de vlag. Daarna gingen we het bos in voor één potje levend stratego… Maar dat potje was zo snel voorbij dat de leiding besloot dat we nog wel een potje konde spelen. Beide potjes werden gewonnen door dezelfde groep. Hierna gingen we terug naar de HMG om te beginnen met het dobbelspel met de surprises. De Sperwers mochten als eerste hun surprise uitpakken. Helaas had hun Sinterklaaspatrouille de uiteindelijke cadeautjes begraven, maar wisten ze niet meer precies waar dan? Hierdoor hebben Lenart en Karel uiteindelijk bijna de hele opkomst geprobeerd om het cadeau op te graven. (wat ze uiteindelijk ongeveer 20 minuten voor het einde van de opkomst is gelukt.
Daarna werd er direct strooigoed gegooid en kreeg iedereen wat drinken en een handje strooigoed.
De surprises hierna gingen gelukkig beter. De Leiding werd nog even herinnert aan een kookwekkerstrijd van ongeveer anderhalf jaar geleden en de verkenners aten zicht vol met strooigoed. en aan het eind van de opkomst ging iedereen weer voldaan naar huis.
Volgende week alweer de laatste opkomst van 2014, oftewel, de kerstopkomst. Wij hebben er zin in...

Niels