Beeld voor Beeld

Verkenners Algemeen Niels
1 November 2014

De verkenners hadden deze week een opkomst Stop-Motion-Filmpjes maken. Zo'n filmpje bestaat uit een heleboel losse foto;s die wanneer je ze snel achterelkaar afspeelt een filmpje vormen. De verkenners kropen deze week in de huid van de regiseur, producent, acteur en camerman en dat ook nog eens allemaal tegelijk.

Om even alle overbodige negatieve energie kwijt te kunnen begonnen we deze opkomst met een potje frisbee in de duinen. Helaas geen ultimate-frisbee want onze goede (ultimate) frisbee was helaas zoek. Maar de strijd was er niet minder hevig om. Natuurlijk was het weer de schuld van de wind en van de zon die in je ogen schijnt wanneer je niet won en was het de tegenpartij die hard stikke vals speelde.
 
Na deze energie kwijt te hebben geraakt was het tijd om te bedenken waar de film over zou gaan. Taco's? Maffia? Piraten? in elkaar geslagen leiding? of toch Dark Vader en onthoofdingen? Een duidelijk verhaal werd bedacht en vervolgens omgezet in een duidelijk storyboard. Wat gebeurt er, wanneer, waar en door wie? Alles moet van te voren duidelijk zijn. En dan de rolverdeling nog, wie speelt wat? Er was hierbij één heel belangrijke regel, iedereen moest een keer in beeld komen. En wanneer dat allemaal bepaald was, moest er ook nog gefilmd gaan worden.
Natuurlijk moesten er ook nog stemmen ingesproken worden onder de filmpjes, en special effect geluiden niet te vergeten. Terwijl de ene groep insprak ging de andere groep corvee doen. Daarna werd er gewisseld. Dat noemen we nu, efficiënt met je tijd omgaan.
Tenslotte was natuurlijk de première van de zojuist gemaakte filmpjes en was het al weer tijd voor de eindvlag. Al met al weer een geslaagde opkomst. Volgende week weer een gewone opkomst.
ps. Voor meer foto's, kunt u in het foto-album kijken. De link naar de uiteindelijk filmpjes word binnenkort los naar de ouders gemaild.
Niels