Natuurbingo

Welpen Ochtend Peter
4 Oktober 2014

De opkomst begon met een spelletje waarbij je flink kon stoeien, genaamd "Draken en Trollen". Er was een speelveld met daarin de helft van de welpen, de draken. Langs één van de randen van het veld stond een lijn met trollen te wachten op hun beurt. Wat de trollen namelijk moesten doen was één voor één door de draken heen proberen te komen, terwijl de draken hen tegen hielden. Het doel was om de overkant te halen, want daar zat de "Koning-draak". Als een trol hem wist aan te tikken dan hadden ze een ronde gewonnen. Na een tijdje wisselde we de teams en speelden we nog een paar rondes.

Na een actieve start gingen we lekker de natuur in. We speelden "Natuurbingo": elk nest kreeg een grote bingokaart mee met daarop dingen die je in het bos kunt vinden. Zoals een paddenstoel, een spin, mos, een blaadje, enzovoorts. Per nest ging er een leiding mee om de bingo's te controleren. Maar vooral om de enthousiaste verhalen aan te horen van de welpen. De één wist wel tien soorten paddenstoelen te benoemen, de ander vijf soorten mos. En nog iemand anders vertelde verhalen over hoe hij thuis, binnen, van alles wist te vinden dat eigenlijk toch wel buiten in het bos hoorde...

Uiteindelijk had iedereen bijna alles wel gevonden. De hoogste tijd dus oom weer terug te gaan. Inmiddels hadden we ook wel wat dorst gekregen. Na een bekertje limonade was er nog wat tijd over om in de duinen te spelen. We haalden de scheppen uit de berging en we gingen lekker spelen en kuilen graven in het zand. Tot het einde van de opkomst.

Peter