Levend stratego

Welpen Ochtend Peter
13 September 2014

De opkomst was weer vol geladen met spellen en mooie spellocaties in het bos en in de duinen. 

We begonnen de opkomst met een wandelingetje door het bos, langs het fietspad, naar een andere kant van de duinen. Daar deden we een potje "Stand in de mand". In het losse zand is dat flink vermoeiend maar wel leuk. Na dit beginspel gingen we weer naar de HMG voor een bekertje limo en een koekje.

Het tweede spel van de opkomst was een stukje verder weg: Op het terrein van het voormalig ziekenhuis "Zonnegloren", voorbij de Soesterbergsestraat. Daar speelden we levend Stratego in twee teams. Iedereen kreeg een rang toegewezen in de vorm van een speelkaart. Je kunt anderen tikken om een strijd aan te gaan en als jouw rang hoger is dan win je. De verliezer geeft zijn speelkaart af en gaat een nieuwe halen bij de leiding. Het team dat als laatste nog kaarten over heeft, heeft gewonnen.

Na een paar potjes had iedereen goed door hoe het werkte dus deden we er een schepje bovenop: We speelden een potje vlaggenroof. Beide teams kregen een eigen vlag om te verstoppen. Het doel van het spel is de vlag van de tegenstander vinden en terug brengen naar je eigen basis. Maar, dat mag alleen maar als je nog in leven bent. Ben je je rang kwijtgeraakt dan moet je niet alleen je kaart afgeven, maar ook de vlag!

Even voor het einde van de opkomst gingen we weer terug naar de HMG. Daar dronken we nog even wat en speelden we het laatste spel "Iemand is hem, niemand is hem" tot aan de eindvlag.

Peter