Levend Age Of Empires

Verkenners Algemeen Niels
24 Mei 2014

In de tijd dat de leiding verkenners waren bestonden veel bekende computer spellen van nu nog niet. 'Clash of Clans', 'Forge of Empires', 'Call of Duty' en noem ze allemaal maar op.... die bestonden allemaal nog niet. Wij speelde de ultieme voorloper van veel van deze spellen: "Age of Empires". En hoewel in dit spel de Pixels zichtbaar waren en de grafische weergave veel minder ver ontwikkeld was als tegenwoordig, leek het de leiding leuk om de verkenners eens kennis te laten maken met dit geweldige spel. Maar goed, het blijft scouting, dus we gaan niet achter de computer zitten. We gingen Levend Age of Empires spelen.

Uiteraard begon de opkomst zoals gewoonlijk met de vlag. Hier werden de patrouilles die vorige week naar de RSW waren geweest nog een keer gefeliciteerd met de geweldige prestaties. Hierna gingen we door de duinen naar de spellocatie aan de andere kant. Hier werd de groep in tweeën gedeeld en begonnen we met een potje ultimate frisbee.
Daarna was het tijd voor de speluitleg. Het spel werd in de zelfde groepen gespeeld als het frisbeeën. Een uitgebreide speluitleg was nodig om het ingewikkelde spel uit te leggen. In het kort: De groepen waren concurrerende dorpen die het andere dorp zo veel mogelijk kapot wilden maken. Dit kon worden gedaan door met legertjes naar het dorp toe te gaan. Uiteraard kosten deze legertjes geld en hadden alle legertjes een eigen eigenschap op het gebied van schade aan gebouwen, draagcapaciteit en verdediging tegen vijandige eenheden. In een uitgebreid schema konden de verkenners als deze informatie terug vinden en opzoeken tijdens het spel:

Hierna kon het spel van start gaan... er werd druk heen en weer gelopen tussen grondstofpost en dorp, strategieën besproken, dorpen aangevallen, dorpen verdedigd en punten gemaakt. Tussendoor was er uiteraard even een wapenstilstand met tijd voor een welverdiend bekertje limo met een koekje. Daarna barste de strijd weer in alle hevigheid los.

Uiteindelijk was er zowel 's ochtends als 's middags een duidelijke winnaar: de Leiding. Na nog even goed gecorveed te hebben (want het hok is weer verhuurd) was de opkomst al weer tot een einde gekomen. Een leuke opkomst die voor sommige verkenners heeft gezorgd dat ze wel erg benieuwd raakte naar het oorspronkelijke spel.

Niels