Patrouille Wedstrijden 4: Pionieren

Verkenners Algemeen Niels
27 Maart 2021

Een goede basis voor een kamp is natuurlijk je tent, maar zeker ook je keuken. Toch zijn de verkenners een beetje het slachtoffer van hun eigen succes. In het afgelopen anderhalf jaar zijn er zoveel verkenners bij gekomen dat ruim de helft van de groep nog nooit een keuken had gebouwd. Tijd om de pionierskills dus uit de kast te halen.

De leiding had natuurlijk voor de opkomst alvast het perfecte voorbeeld gebouwd achter het gebouw. Na de vlag ging de hele groep dan ook even een spelletje doen behalve de PL's. De PL's kregen de uitleg hoe ze deze keuken het best konden bouwen en waar de punten voor verdient konden worden. Uiteraard leren we gelijk de ideale keuken, losstaand en met twee tweepoten. Als je die kunt maken, dan kun je in andere situaties altijd aanpassen.

En toen begon het grote palen sjouwen, vergelijken, meten en sjorren. De tweepoten (twee vorksjorringen) bleken nog best lastig. De knoop zelf is niet moeilijk, maar krijg je woelingen maar eens goed strak. Zodra die eenmaal overeind gespannen stonden konden alle dwarsbalken gepionierd worden.

Hoewel niet elke keuken even stevig was denken we dat de patrouilles wel een stuk voorbereider zijn voor het zomerkamp. Gelukkig kreeg je ook punten voor samenwerking.

Na deze vierde week is de tussenstand voor de patrouillewedstrijde:

Valken393 pt.
Uilen382 pt.
Arenden376 pt.
Sperwers273 pt.

Uiteraard wint de leiding altijd en wordt deze dus buiten de scorelijst gehouden.

Niels