Patrouille Wedstrijden 3: Vlaggen maken

Verkenners Algemeen Niels
20 Maart 2021

Dit jaar is er helaas geen RSW. Normaal mag de winnende patrouille naar de RSW toe en daar is het natuurlijk heel belangrijk dat ze zichzelf goed laten zien. En hoe kan dat nou beter dan met een vlag en een verhaal over het ontstaan van hun machtige patrouille.

Na de grondige inspectie en de vlag begon de opkomst lekker actief met een ouderwets fanatiek potje "viervakken-sleepspel". Het spel waardoor je zeker weet dat je aan het eind van de opkomst uit elke broekzak, jaszak, uniformzak & schoenzool nog een halve Soester Duinen aan zand kunt kieperen. (en waarvan we als leiding weten dat de ergste energie er daarna uit is) Anders dan de laatste jaren werd er heel fanatiek, maar eerlijk, gestreden.

Daarna werd er gestart met het maken van vlaggen. Natuurlijk mag de opdracht niet te makkelijk zijn en moet je als echte scout kunnen werken met wat er voorhanden is en dus moesten de vlaggen worden gemaakt aan de hand van knipsels uit tijdschriften. Van HP de tijd tot de allerhande en van oude theaterbrochures tot de linda... als het kleur en foto's had was het vandaag niet veilig.

Uiteraard moesten de vlaggen aan enkele eisen voldoen. Je patrouillevogel moest op de vlag staan, je patrouillekleuren moesten voor komen, maar je vlag moest ook een samenhangend geheel zijn. Dat geheel moest duidelijk het verhaal vertellen over het ontstaan van de jouw patrouille. Dat verhaal was uiteraard volledig uit de dikke duim gezogen.

Waar voor de ene vlag wereldleiders van groot belang waren, werd voor de ander vlag juist een vogel gemozaiekt. Al met al was de leiding zeer tevreden. Expressie is voor de HMG nooit het sterkste punt op de RSW, maar met de creativiteit van deze week zat het zeker wel goed.

Na deze derde week is de tussenstand voor de patrouillewedstrijde:

Arenden291 pt.
Uilen283 pt.
Valken279 pt.
Sperwers196 pt.

Uiteraard wint de leiding altijd en wordt deze dus buiten de scorelijst gehouden.

Voor alle foto's klik hier!

Niels