Kom niet in mijn aura vriend!

Verkenners Algemeen Niels
2 Mei 2020

Na zeven weken thuis zitten (en online opkomsten) mochten we deze week eindelijk weer opkomst houden. Uiteraard wel met de anderhalve meter als belangrijkste regel. Maar ja, wat doe je op anderhalve meter, en op eigen terrein? Hollandse leeuwen of tik spellen vallen al af… voor verstoppertje is ons terrein niet begroeid genoeg… wat dan wel.

Sowieso was de vlag natuurlijk al anders dan anders, in plaats van per patrouille te staan stonden de verkenners verspreid voor de vlag. De vlag werd niet gedaan door een kaderkoppel, maar door één leiding. In de toekomst wordt dat overigens wel één verkenner. Zolang de anderhalve meter maar gewaarborgd bleef. Na de vlag werden eerst alle nieuwe regels doorgenomen die er zijn om weer veilig bij elkaar te kunnen komen.

Na wat uitgebreid nakletsen bij de vlag werd het nieuwe spel: “levend dammen” uitgeprobeerd. Met twee teams werd op een raste met anderhalve meter lijnen gespeeld. De bedoeling was om het andere team weg te spelen door te slaan. Dit kon uiteraard ook niet fysiek (al willen we dat ook niet als we wel dicht bij elkaar mogen komen) dus werd het succes van het slaan bepaald met het al-oude steen-papier-schaar.

Na twee potjes gespeeld te hebben was het al tijd voor de zelf meegebrachte limo pauze. Na de limo werd wat nagepraat over de afgelopen periode en bleek dat ruim de helft van de groep al een steen had beschilderd voor bij het monument. Ook blijkt een deel van de groep al te minecraften op de server van Scouting Nederland.

We sloten de opkomst af met een potje weerwolven van wakkerdam en natuurlijk weer de vlag. Voor nu zullen we per week kijken of we een online opkomst of een fysieke opkomst hebben, dat hangt een beetje af van het weer.
Voor nu was het fijn om elkaar weer eens te zien.

Niels