Scouting: Samenwerken,

vermaak en vriendschap

Voetbal op z'n rowans

Rowans Youp
15 Juni 2019

Vandaag hadden wij als rowans gepland om de duinen in te gaan en daar bunker trefbal te gaan spelen en met waterballonnen te gaan spelen, echter zat het weer niet mee en kon het gaan regenen en moest dit dus geschrapt worden.

Al snel kwam de opkomst organisatie op het geniale idee om de opkomst rondom voetbal te gaan doen, aangezien de Oranje Leeuwinnen ook speelde.
We begonnen de opkomst als gewoonlijk met het hijsen van de Nederlandse vlag en gingen daarna gelijk over op voetballen in het bos, maar dit deden we natuurlijk met een uitdaging. Het moest namelijk in vastgebonden duo's en op een heuvel. Na enkele kansloze doelpogingen kwamen we erachter dat dit niet geheel werkte en gingen we over op normaal voetbal op een heuvel...

Toen eindelijk een van de groepen had gescoord gingen we terug naar de HMG om verder te gaan met het volgende onderdeel en dat was met een kampvuurtje een waterballon te laten knappen die van een touwtje af hing. Dit ging erg moeilijk van start aangezien wij als rowans dachten dat je een kampvuurtje kon maken met een lucifer en deodorant. Dit viel enorm tegen en dus deden we het op de ouderwetse manier met houtsnippers en langzaam opbouwen.

Nadat alle ballonnen geknapt waren en we alles hadden opgeruimd gingen we over op voetbal kijken, dit was al gauw niets voor ons en gingen we daarom het rowanhok maar weer een keer schoonmaken en daarna sloten we de opkomst af met de vlag.

Youp