Niet-RSW

Verkenners Algemeen Niels
17 Mei 2014

Terwijl van zowel de ochtend als de middag verkenners een patrouille de Strijd der Kapiteinen aan aangingen om de eer van de HMG te verdedigen op de RSW, was er helaas ook een groep achterblijvers die natuurlijk ook zin hadden in een toffe opkomst. Voor deze gelegenheid was het dus weer eens tijd om een gezamenlijke opkomst te draaien met de ochtend en de middag. Het zonnetje scheen, de lucht was blauw, het duinzand warm en knisperend tussen je tenen..... kortom, het perfecte weer voor waterballonnen en vuur..?!


De opkomst begon, zoals gebruikelijk, met het hijsen van de Nederlandse vlag. Nog even dacht de leiding er over om de oranje wimpel mee te hijsen, aangezien koningin maxima, beschermvrouwe van scouting Nederland, haar verjaardag vierden. Maarja, zoiets unieks komt niet zo vaak voor, en waar je de oranje wimpel met enige regelmatig tegenkomt was deze nu toch echt niet te vinden. Dan maar allen de Nederlandse vlag.
Daarna was het tijd om weer eens een namenrondje te doen, want ja.... hoe heet die ene ochtendverkenner met dat krulhaar nu... en hoe heet die middagverkenner met die groene blouse. Kortom, een rondje kranten-meppertje was zeker geen overbodige luxe, en een leuk begin van deze opkomst.
Hierna was het tijd om via de achteruitgang de Soester-duinen in te gaan voor een potje 'slagbal-a-la-HMG' met als nummer één regel. "De leiding heeft altijd gelijk". De ochtend speelden tegen de middag verkenners. Zo in de brandende zon werd het toch wel erg warm, dus... ok, je uniform mag wel uit. Uiteraard eindigde dit spelletje met de van te voren al bekende uitslag: "Leiding wint"
Terug op het terrein, in de behaaglijke schaduw van de bomen rond de kampvuurkuil gingen een lekker bekertje verfrissende limonade en natuurlijk een lekker koekje er wel in.
De oplettende lezer is nu nog steeds opzoek naar de waterballonnen en het vuur. En dat was dan ook het volgende deel van de opkomst. Verspreid door de kampvuurkuil hingen waterballonnen, uiteraard gevuld met water, aan een stuk ijzerdraad ongeveer een halve meter boven de grond. Het doel was nu voor de verkenners om in tweetallen een vuur te gaan stoken onder een ballon om deze uiteindelijk te doen knappen. Met als beloning... een koekje! (en natuurlijk de eeuwige roem).
Voor de nog niet geïnstalleerde verkenners kon er direct worden afgetekend. Samen met Robin werd er hard gewerkt aan EHBO, drukverbanden, bloedneuzen... ze weten nu overal raad mee. Voor de mensen die EHBO al wel helemaal hadden afgetekend was Jesse aanwezig, bij hem kon ondertussen kamperen (oftewel de tent opzetten) en groep 5 (oftewel het mes) worden afgetekend. Zo waren onze verkenners weer wat dichter bij installatie.
Uiteraard eindigde de opkomst met corvee, en aangezien het veerkennersgebouw de komende week verhuurd is, nam de leiding vandaag geen genoegen met wel aardig schoon. Gelukkig wisten de verkenners hier ook wel raad mee en was het corvee betrekkelijk snel klaar.
Met de eindvlag kwam er zo al weer het einde aan deze opkomst, tenminste voor de verkenners.... Onze RSW strijders waren pas net begonnen en zouden nog tot Zondagmiddag zichzelf van hun beste kant laten zien. En de leiding, die heeft de rest van de middag schoongemaakt.... ach ja, ook dat moet zo nu en dan gebeuren. Overigens werd de leiding daarbij goed geholpen door een paar enthousiaste moeders, waarvoor veel dank, het verkenners hok ziet er weet picobello uit. En op de RSW is prima gescoord.

Klik hier voor meer foto's van deze opkomst

 

Niels