Op naar de RSW

Verkenners Algemeen Niels
5 April 2019

Voor de verkenners stonden de laatste paar weken in het teken van de RSW, oftewel de Regionale Scouting Wedstrijden. Hoe is er voorbereid voor deze wedstrijden? Dat lees je hier:

Omdat er tussen het overvliegen en de RSW niet zoveel opkomsten zaten, en één van deze opkomsten ook al was gereserveerd voor NL-Doet waren er dit jaar twee weken waarin werd bepaald wie er naar de RSW mochten gaan; het weekendkamp en de kookwedstrijden. Met als eerste het weekendkamp.

Weekendkamp
Het weekendkamp begon anders dan de meeste weekendkampen want in plaats van eerst onze tenten opzetten begonnen we 's ochtends met een route. Hiervoor kregen de verkenners eerst een stuk film te zien dat zij zelf in een route moesten omzetten, vanaf het punt waar ze dan uitkwamen ging de 'gewone' route verder.

Tegen het einde van de route voorzag de leiding de verkenners van een lekkere pannenkoeken lunch. Eenmaal met zijn alle terug op de HMG begonnen de verkenners met het opbouwen van hun kamp terwijl de leiding rondliep voor tips en (nu uit de harde wind) nog een extra voorraad pannenkoeken bakte.

Na het opbouwen was het alweer tijd voor de verkenners om te koken. Een simpele, doeltreffende maaltijd van aardappels, vlees en groente werd bereid en werd samen met enkele leiding genuttigd in de net gebouwde keuken. Hierbij had de leiding natuurlijk inmiddels goed gelet op de samenwerking van de patrouilles. Ook tijdens de afwas werd nog eens goed gekeken welke patrouille nou het best samen een weekend zou doorbrengen.

Omdat het weer wat tegenzat en er helaas maar weinig verkenners waren besloot de leiding dat we ons vanavond maar even op het thema moesten richten. En hoe kun je nou beter bekend raken met het thema Toy Story dan door de Disney klassieker met zijn allen te kijken. En zo brachten we de avond gezellig door en was het alweer snel tijd om naar bed te gaan.

Op zondag werden de tenten al weer afgebroken en werden de verkenners getrakteerd op weer een special lunch. 's middags werden er nog wat spellen gedaan. Voor we het wisten was het weekend alweer voorbij.

Kookwedstrijden
Na tussendoor NL-Doet te hebben gehad was het tweede onderdeel van de patrouillewedstrijden de kookwedstrijden. Een soort wedstrijd in een wedstrijd. Dit maakt ook dat de winnaar van de kookwedstrijden niet per definitie ook de winnaar hoeft te zijn van de patrouillewedstrijden. Voor de kookwedstrijden werd door elke patrouille een driegangendiner bereid dat werd gekeurd door de leiding en door onze vakkundige jury (alhoewel dat vakkundig vooral iets is da ze zelf vonden). Voor de kookwedstrijden geld echt: "a picture tells a thousand words" dus hier een paar foto's. Meer foto's zijn terug te vinden in het album.

Na dit alles was het wel bekend. De kook wedstrijden werden glansrijk gewonnen door de Uilen, maar de Valken wonnen de patrouillewedstrijden en gaan dus namens de HMG naar de RSW!


In de laatste week werd er daarom nog hard gewerkt aan thema knutsels (waar helaas geen foto's van zijn).

Valken, heel veel plezier en succes op de RSW, maak er een mooi weekend van!

Foto's weekendkamp
Foto's kookwedstrijden
Foto's winnaars

Niels