Verkenners winnen het IJsberenweekend

Verkenners Algemeen Niels
27 Januari 2019
verslag door Erik, PL Sperwers

Als aller eerst wil ik even kwijt dat ik (Erik) samen met de rest van de HMG een top weekend heb gehad. We hebben gekletst gesnoept gedanst en gelachen. Naast dit hebben ook nog de Sperwers (+ Finn) dit weekend gewonnen.

Het begon natuurlijk met het opzetten van de tenten. Dit ging eerst niet zo soepel maar later ging alles weer heel snel.
Het thema dit jaar was Barbie en Ken een romantisch verhaal zou je toch denken maar nou nee. Barbie was het zat dat ken de Hele dag op de bank zat. Hier moest verandering in komen. En daar kwam onze taak:
Een hobby of baantje zoeken voor Ken.

Na het eerste toneelstuk bij de opening gingen we nog even verder met de tenten en wat extras, toen kwam de spel uitleg, de PL's en APL's van de HMG wisten 1 ding zeker. We willen winnen. Het eerste spel was natuurlijk het klassieke route spel, ik heb mijn patrouille uitgelegd dat het hier om een wedstrijd ging, en dat we er op uit waren om te winnen. Gelukkig zitten er in mijn patrouille alleen maar toppers die ook heel graag wouden winnen.

Het eerste spel begon en we waren goed voorbereid, we hebben een route geplanned en iedereen had een goede fiets. De sfeer in de patrouille was ook top. Als ik er achter af naar kijk ben ik echt trots op de patrouille. Het eerste spel hadden we gewonnen. We waren bij iedere post geweest. Dus de voorsprong hadden we al.

Terug gekomen op het terrein begonnen we gelijk aan het avondmaal voorbereiden. Tafels en banken verplaatsen bord mok en bestek klaar leggen. Het eten was lekker. Het werd wel snel koud buiten maar gelukkig kregen we het door de gezelligheid wel warm.

We hadden hierna een uurtje rust. Daarna een klein toneel stukje waar je echt bij moest zijn. En Ken liet zich weer horen. En daarna hadden we nog even een speluitleg
Bij dit spel waren we ook gemotiveerd bezig. (dit spel hebben we uiteindelijk ook gewonnen met een grote voorsprong).

Toen de disco, naar mijn persoonlijke mening het leukste gedeelte van het weekend, hier uit je je emoties.

De volgende dag werd de spanning heel groot, wat wij niet wisten is dat wij alleen dit ochtend spel nog hoefte te winnen. Om het weekend te winnen. Gemotiveerd begonnen we het spel, helaas ben ik aan het eind weg gegaan vanwege een klacht aan me enkel, maar mijn patrouille heeft het spel nog weten te winnen.

Na de lunch kwam het laatste spel
Hier werd gezegd dat iedereen nog kon winnen..

Dit was niet het geval.
Maar dat wisten we niet. Het spel ging om samen werken, helaas heb ik hier mijn manier omheen gevonden, deze truc deel ik niet ivm volgende ijsberenweekenden, het komt er op neer, we hadden alleen dit spel met een 5 punten achterstand verloren. (kleine aanvulling van de leiding: verloren is een groot woord, het was meer net niet gewonnen)

Op het eind kwam de spanning pas echt naar boven, Daan verspreidde het gerucht dat we 2e zouden zijn geworden, ik wist dat dit niet kon maar geloofde er toch in. Op het eind was ik ook stom verbaast om te horen dat subgroepje 35 (mijn patrouille) heeft gewonnen. En als ik er op terug kijk hadden wij dit niet kunnen doen zonder iedere andere HMGer. Zij hebben ons geholpen waar dat kon en ondersteund waar dat moest. Deze winst was fantastisch met 395 punten. Ik heb een echt top weekend gehad.

Niels