Nasynchronie....wathus?

Verkenners Algemeen Niels
8 December 2018

Deze week begon de vlag net wat anders dan normaal. En dat was niet voor niks. Niels was de leiding die vlag hield, maar alles wat hij zei was al vooraf opgenomen en werd via een boks afgespeeld. Niels werd nagesynchroniseerd. Dat was alvast een hint naar de rest van de opkomst waarin de verkenners zelf met nasynchronisatie aan de slag zouden gaan.

Natuurlijk moesten de verkenners eerst even wat energie kwijt met een potje boombal. Dat werd ons nog wel lastig gemaakt omdat ons standaard boombal-veld was gesaboteerd door een omgevallen boom. Gelukkig kon ook met een kleiner speelveld prima even wat stoom worden afgeblazen.

Daarna liet Mark een voorbeeld zien van een filmpje dat Niels en Mark die ochtend hadden ingesproken. Er werd begonnen met een filmpje van Rundfunk, maar dan wel zonder geluid. Vervolgens verzonnen we wat er in onze versie zou gebeuren in het filmpje.
De verkenners kwamen met hele andere scene's op. Mark als geschiedenisdocent die bij een vraag over kerstinkopen direct over de VOC begon te vertellen, een flashback over het ontmoeten van een vriendin op een wc (maar welke muziek draaide er nou), een vreet feest waarbij het montage programma niet wilde meewerken, en een politieverhoor....

Creativiteit stroomde en er zijn vier leuke filmpjes uitgekomen die natuurlijk ook met de ouders zijn gedeeld.

Niels