Zwartie Piet in de boom

Bevers Bram
1 December 2018

Toen de bevers vanochtend op het HMG terrein aankwamen waren ze natuurlijk razend benieuwd of Sinterklaas langs was geweest en of hij iets in hun schoen heeft gedaan. Toen de bevers boven kwamen waren de schoenen leeg! Als je uit het raam keek zag je iemand in de boom zitten, het was zwarte piet! Wat deed die daar?

De opkomst begon met een potje bal tikkertje om even stoom af te blazen. Het was voor de leiding ook zwaar, de bevers gooide de hele tijd op de leiding zodat die achter de bevers aan moest rennen. Toen de bever naar het beverlokaal gingen kwamen ze tot hun schrik erachter dat de hun schoenen leeg waren! Piet heeft dus wel hun tekeningen en wortels meegenomen maar geen cadeautje achtergelaten. Zou hij het vergeten zijn? Toen hoorde de bevers iemand om hulp schreeuwen. Zwarte Piet zat vast in de boom!


Alle bever snel naar buiten om Zwarte Piet te helpen. Snel een ladder pakken zodat de Piet eruit kon klimmen. De Piet bleek vast te zitten in de boom toen hij op het dak wilde klimmen om de cadeautjes in de schoenen van de bevers wilde doen. Hij een grote zak pepernoten en zoals een piet doet deelde hij die uit.

Piet zei dat de bevers de cadeautjes kregen als ze echte pieten zouden worden. De leiding had een kabelbaan gemaakt waar vanaf de bevers een cadeautje in de schoorsteen moesten gooien. Lukte het de eerste keer niet? Dan ga probeer je het toch gewoon nog een keer!

De bevers zijn voor de sluiting nog met Zwarte Piet op de foto geweest.

Beverquote van de week:"Was je daar bij? Banaan!"

Meer foto's staan in het album, klik hier voor het album.

Bram