Spionage Weekendkamp

Verkenners Algemeen Niels
11 November 2018

Dit weekend hadden de verkenners weekendkamp, maar stiekem startte dat weekend al wel wat eerder. Begin november ontvingen de verkenners namelijk een brief van de Gemeenschappelijke Veiligheidsdienst. Zij waren bezig met een onderzoek naar een ontmoeting tussen een inlichtingenofficier uit Moscovia en zijn Nederlandse informant. Deze ontmoeting bleek precies samen te vallen met ons weekendkamp. Omdat de Gemeenschappelijke Veiligheidsdienst te weinig mankracht beschikbaar had werden onze verkenners om hulp gevraagd.

En zo stonden ze daar, op 10 november om 10:00, klaar voor de vlag. Nu was er verder nog niet al te veel bekend over onze taak voor de Gemeenschappelijke Veiligheidsdienst dit weekend en dus konden ’s morgens eerst rustig de tenten worden opgezet en de keukens worden gebouwd. Tegen lunchtijd ontvingen we weer een brief. De Gemeenschappelijke Veiligheidsdienst had ontdekt dat de informant al in Soest was; tijd voor ons om hem te volgen. De verkenners werd gevraagd om met behulp van de Jachtseizoen app de GPS-tracker te volgen die de Gemeenschappelijke Veiligheidsdienst op de informant had geplaatst en een zo volledig mogelijk verslag van zijn activiteiten op te stellen. Dit alles moest natuurlijk gedaan worden zonder gezien te worden. De informant bleek heel Soest te verkennen en dus begaven ook de verkenners zich door heel Soest. Uiteraard niet zonder de, geheel door de verkenners bedachte, bonuspost in ongeveer elke Soester supermarkt. (*zucht)

Terug op de HMG werd er gekookt en gewacht op een volgende briefing. Deze was echter wat verontrustend. De informant bleek bij diverse verkenners voor de deur te hebben gestaan, waardoor de Gemeenschappelijke Veiligheidsdienst ons niet langer vertrouwde. Daarom werd er ’s avonds maar een film gekeken: “Austin Powers: Goldmember” een komische film die perfect bij het spionage thema van dit weekend paste.

Omstreeks 22:00 ontvingen we opnieuw een brief. Het bezoek van de informant aan onze huizen was puur toeval, vanavond zou er een ontmoeting plaatsvinden op de grafheuvel op de Engh. Aangezien de informant eerder die avond was opgepakt werd ons gevraagd zijn plaats in te nemen. Met dank aan enkele leiding die nog op de HMG waren snelde we naar de grafheuvel. Hier nam Niels een grote koffer vol met kokers in ontvangst. (deze bleken later vol met wit poeder te zitten) Om zo min mogelijk op te vallen liepen de verkenners terug naar de HMG, waar na wat kampvuur en een kopje warme thee het al weer tijd was om de slaapzakken op te gaan zoeken.


Op zondag morgen stonden de verkenners op met Nederland in beweging. Onder de vakkundige leiding van Olga Commandeur sportte zij zich zelf binnen wakker. Buiten werd het inmiddels langzaam droog .

Na het ontbijt stond er een smokkelspel op het programma. De zakjes met wit poeder moesten van post 1 naar post twee gesmokkeld worden, wat niet geheel zonder bende verliep. Ondertussen moesten de verkenners ook nog zorgen dat hun koffer (van underkoffer :p) niet te ongeloofwaardig werd door zich op vaste tijden te melden bij post A of B. Na dit spel waarvan menig verkenner de restjes waarschijnlijk thuis nog vond was het al weer tijd voor lunch.

 

Aan alle leuke dingen komt een einde, ook aan dit kamp. Want na het afbreken en enkele korte spelletjes was het al weer tijd voor de eindvlag. Een geslaagd kamp! Gelukkig hebben we nog:

de foto’s

Niels