Racebaan!

Bevers Bram
20 Oktober 2018

Herfst. De tijd van het jaar waar alle blaadjes op de grond vallen. Ook het terrein van de HMG was bezaaid met blaadjes. De leiding had als idee om een mooi kunstwerk te maken van de bladeren. De bevers hadden echter een veel beter idee. We bouwen een racebaan!

Na de opening hebben de bevers een aantal keer Hollandse leeuwen gespeeld. Iedereen mocht een keer als eerste de tikker zijn. Tijdens het spelen werden er door de tikkers steeds hele slimme plannetjes gemaakt om ervoor te zorgen dat ze zo veel mogelijk bevers konden tikken.

Vervolgens hebben de bevers harken en bezems gehaald en zijn ze een stuk voor grond gaan schoonmaken.

Toen alles mooi schoon was zijn de bevers met kruiwagens en emmers naar de achterkant van de duingalow gelopen, hier lagen heel veel grote blaadjes. Perfect om iets meer op de grond te maken. Alle blaadjes moesten mee.

Tijdens het lopen met een kruiwagen vol blaadjes, klom een bever de kruiwagen in! Professor Plof duwde de kruiwagen met de bever erin door naar het schone stuk.

Daar aangekomen kwam de bever met het briljante idee om een racebaan te maken! Dit vond de leiding een super tof idee. Zo gezegd zo gedaan, de bevers hebben met de hulp van Mamma Plof een racebaan gemaakt en wat gingen ze hard zeg!

Toen Professor Plof ook nog een steenbok had gehaald konden de bevers tegen elkaar racen!

Het was een geweldige opkomst! Nu is de leiding wel een beetje moe...

--

Beverquote van de week: (Bever wijst naar leiding met geel shirt) "Kijk, hij heeft een gele luier."

Meer foto's staan in het album, klik hier voor het album.

Bram