Langste touw ter wereld!

Bevers Bram
14 Oktober 2018

Buurman Bob was tijdens het opruimen van zijn huis een hele hoop touwen tegengekomen. Hij wist niet wat hij er mee aan moest, misschien kunnen we ze allemaal aan elkaar knopen om zo het langste touw ter wereld te maken! Bob vroeg Professor Plof om een knoop te maken waarmee je twee touwen aan elkaar kan binden. Plof was razend enthousiast en ging meteen aan de slag.

De opkomst begon met een potje trefbal in de duinen. Team Kate tegen team Bob. Als je af was moest je buiten het veld wachten tot dat er drie mensen van jouw team af waren, dan mocht de eerste weer het veld in.

De bevers gingen hierna terug naar de HMG maar niet naar de Duingalow. Ze gingen bij Buurman Bob op bezoek! Bob had in zijn grote kamer alle touwen die hij kon vinden op een hoop gegooid en begon uit te leggen wat zijn idee was. Professor Plof begon met het uitleggen van de knoop die hij had gemaakt en de bevers pakten allemaal een touw en begonnen zelf de knoop te oefenen. Plof begon samen met een bever te meten hoe lang hun touw was. Ze kwamen wel drie keer om de Duingalow heen! Stanley pakte toen het voortouw en begon met een aantal bevers de duinen in te lopen. Kijken of we de overkant halen!

En ja hoor, ze haalde de overkant van de duinen. Vanaf het begin zag je het einde niet meer!

Professor Plof zei dat dit het langste touw was dat hij ooit in zijn hele leven heeft gezien!
Alle bevers hebben super hard hun best gedaan en het is ze gelukt. Ze hebben het langste touw ter wereld gemaakt!


Beverquote van de week: "Ik gooi de bal tot helemaal in de ruimte!"

Meer foto's staan in het album, klik hier voor het album.

Bram