Bevers bakken broodjes

Bevers Bram
22 September 2018

Deze week was het vriendjes opkomst! Iedereen mocht dus al hun vriendjes en broertjes meenemen. De opkomst begon dus met veel onbekende gezichten. Na een voorstel rondje vertelde Stanley dat Professor Plof geen brood mee had! De bevers gingen helpen door zelf broodjes te gaan bakken boven het kampvuur!

De opkomst begon met een rondje voorstellen. Iedereen even voorstellen zodat we elkaars naam weten. Na de bevers gevraagd te hebben wet ze als begin spelletje wilden gaan doen stemde iedereen al heel snel voor boomtikkertje. Stanley nam iedereen mee naar de kampvuurkuil. Daar was Buurman Bob bezig met een vuurtje maken. Stanley vertelde dat Professor Plof geen brood meer had en dat de bevers hem konden gaan helpen. De groep werd in tweeën gesplitst, een deel ging met Kate Kleur deeg kneden en een deel ging met Buurman Bob hout sprokkelen om het vuur groter te maken. De bevers gingen het bos in en kwamen terug met super grote takken! Die moesten eerst in stukken worden gezaagd.

Toen alles klaar was wikkelde Professor Plof stokken in aluminium folie zodat Kate er een stuk brooddeeg omheen kon wikkelen. Deze konden de bevers dan boven het vuur lekker bakken.

Stanley had ook knakworsten voor in je broodje! Het was voor de bevers even lang stilzitten, maar iedereen heeft een lekker vers zelf gebakken broodje gegeten.

Het was een erg leuke opkomst en we hopen alle vriendjes nog een keer te zien!


Beverquote van de week: Stanley:"Ik ben al lang wakker, het was vroeg opstaan", bever:"Ik ben al 2018 wakker!"
Meer foto's van deze opkomst staan in het album, Klik hier voor het album

Bram