PL opkomst

Verkenners Algemeen Niels
8 September 2018

Al jaren krijgen de PL's bij de verkenners de kans om soms een opkomst te maken. De laatste jaren was hier echter nooit meer aan gedacht. Tot nu... en de PL's kwamen dan ook gelijk met een super toffe opkomst. Een auto PIMPEN en SLOPEN.

Natuurlijk moest er 's ochtends nog het één en ander door de PL's worden voorbereid... ohnee, dat was al een tijdje geleden. De PL opkomst was namelijk vorig jaar ingepland mar op het laatste moment bleken we toen toch geen sloop auto te kunnen regelen. Deze week kwam echter het geweldige bericht dat er een auto voor ons was. De PL's werden uitgenodigd om tijdens de lunch de opkomst nog even met de leiding te bespreken en daarna was het tijd voor de opkomst.

Met de PL's als leiding hadden de patrouilles vandaag hun pc (patrouille coördinator) als PL en hun PL als pc. Dat hield dus ook in dat Mitchell als PL vlag had en dat de PL's als leiding bij de vlag stonden en leiden.

De eerste helft van de opkomst bestond uit het pimpen van de auto. Met de spuitverf in de aanslag werd de auto te lijf gegaan. Hoewel er special thema's werden gegeven voor het pimpen (Barbie en later ijsberen) werd de creatie een geheel eigen kunstwerk van de verkenners.

Tussendoor werd even een spelletje Hollandse leeuwen gedaan om even wat energie kwijt te raken. Daarna had de (echte) leiding nog een kleinigheidje bedacht: de demonstratie van de lifehammer. Daarvoor moest de auto wel eerst even ondersteboven geduwd worden. Gelukkig bleek dit voor de verkenners een kleine moeite. En met een mooie pauze toen de auto op zijn zijkant stond werd de auto zo ondersteboven geduwd voor de demonstratie.

Voor het tweede deel van de opkomst, het slopen, moest de auto natuurlijk weer overeind, maar met wat touwtrekken van de verkenners ging dat ook in een wip.

Nadat de verkenners de auto steeds in tweetallen met hamers te lijf waren gegaan hebben we als leiding nog de motorkap er als aandenken afgesloopt en was het helaas al tijd voor het corvee.

Alle foto's van deze opkomst kun je hier vinden.
Er volgt nog een filmpje.

Niels