Eerste bever opkomst

Bevers Bram
1 September 2018

De vakantie zit erop en de wekker gaat weer vroeg af in het weekend. Dit kan maar één ding betekenen: Het scouting seizoen is weer begonnen! Het was de eerste opkomst van het seizoen en man man man wat hadden de bevers er zin in!

De bevers kwamen rennend het terrein op, klaar om te rennen, klaar om te springen en vooral klaar om weer heerlijk veel leuke spelletjes te doen! Iedereen barstte van de energie. Zoveel energie dat alle bevers meteen na de opening Professor Plof aanvielen. Ze gingen aan hem hangen, op zijn schoenen zitten en tegen hem aan duwen, maar de Professor hield nog net stand.

Als eerste wilde de bevers baltikkertje doen. Het was eigenlijk gewoon normaal tikkertje, maar dan met een bal en mag iedereen de bal oppakken. Na een potje bal overgooien wilden alle bevers voetballen! Karel Klipper maakte snel twee teams voordat scheidsrechter bever het startsignaal gaf. Het werd al snel behoorlijk spannend. Na pas 10 minuten werd er gescoord door team Plof. Nog net voor de limo pauze bracht team Klipper het op een gelijkspel.

Tijdens het limo drinken mochten de bevers vertellen wat ze allemaal in de vakantie hebben gedaan. Iedereen had super veel te vertellen en deed dat ook heel graag. Voornamelijk door elkaar heen….Toen iedereen zijn bekertje limo op had werd de wedstrijd hervat. Team Klipper scoorde nog een keer en toen vloot scheidsrechter bever het eindsignaal. Team Klipper had gewonnen.

Karel kwam met het idee om het laatste stukje van de opkomst lekker naar de duinen te gaan om daar te gaan graven en kastelen te gaan bouwen. Er gingen een aantal scheppen mee en iedereen vertrok. Professor Plof begon met het bouwen van een muur om later een zandkasteel van te maken. Een aantal bevers gingen hem helpen door een diepe kuil te graven en zo een voorraad hardzand te kunnen leveren.
Een enkele bever kwam tijdens het graven een grote steen tegen en begon een stel andere bever wijs te maken dat er goud in verstopt zat. We kregen de steen niet open met de schep dus we zullen helaas nooit weten of hij gelijk had of niet.

Terwijl iedereen lekker aan het graven was, stuurde Professor Plof stiekem de bevers om de beurt naar het beverhok. Hier zat mamma Plof met een overhemd. De bevers moesten hun hand erop overtrekken en hun naam erin zetten. Het moest allemaal heel stiekem, het was namelijk een cadeautje voor Karel Klipper. Dit was namelijk zijn laatste opkomst bij de bevers… Na vele jaren leiding bij de bevers en welpen kan Karel terug kijken op een mooie tijd als leiding en zullen wij vanaf nu Karel moeten missen. Niet voorgoed, hij blijft lid van de Voortrekkers (speltak 18 - 25 jaar).

De eerste opkomst zit er alweer op en het beloofd weer een spectaculair seizoen te worden!

Beverquote van de week:*Bever legt het hele voetbalspel stil* "Mag ik Ajax zijn?".

Voor meer foto's kan je naar het album, klik hier voor het album.

Bram