Bever ridderweekend

Bevers Bram
3 Juli 2018

Na een geweldig seizoen sluiten de bevers af met een knal, het weekend kamp! De bevers blijven een nachtje slapen en doen nog meer leuke spellen en hebben vooral nog meer plezier! De bevers zijn dit weekend opzoek gegaan naar de schat van koning Masselman die lang geleden ook lid was van de HMG. Hij heeft de schat verstopt en overal aanwijzingen achtergelaten. De bevers gaan op onderzoek uit, maar eerst...

Zaterdag

De bevers verzamelde op de HMG en werden allemaal super enthousiast over twee dingen die ze zagen, de eerste was de tent die er al stond. Meteen wilde ze erin spelen en konden niet wachten tot het slapen gaan. Het tweede wat de bevers zagen, was Keet Kleur! Die komt na een jaar pauze weer terug bij de bevers.
Na een begin spelletje iemand-is-hem-niemand-is-hem begon Stanley Stekker te vertellen dat hij heeft gehoord dat er lang geleden een koning was, koning Masselman. Deze koning was ook lid van de HMG en heeft in zijn tijd een schat begraven. Stanley stelde voor om deze schat te gaan zoeken. Koning Masselman had de schatkaart verstopt op het Muiderslot. Maar je kan natuurlijk niet naar een kasteel zonder eruit te zien als een ridder. De bevers hebben dus als eerste een helm gemaakt van papier zodat iedereen eruit zag als een ridder.


De bevers hebben een lunch pakketje gemaakt en zijn vertrokken naar het Muiderslot. Daar aangekomen hebben ze een rondleiding gekregen en zijn ze veel te weten gekomen over P.C. Hoofd die daar lang geleden woonde. Na de rondleiding zijn de bevers in groepjes met een leiding mee gegaan om de rest van het kasteel te bezoeken.


Een echte helm en schild!        

Kleding uit de middeleeuwen

Als afsluiting van de middag zijn de bevers op het laatst naar een show geweest waar een valkenier liet zien wat hij allemaal met zijn valk kan doen. Alle kinderen moesten naar voren komen om te laten zien dat ze dapperder waren dan de grote mensen op de tribune, een van de favoriete bezigheden van de valk is namelijk heel laag over iedereen heen vliegen.


Voor extra spanning je handen omhoog doen zodat de valk eroverheen moet vliegen

Nadat de show klaar was zij Stanley dat hij de eerste aanwijzing had gevonden! "Zoek in het groen, naar het standbeeld vol poen." De bevers rende naar een standbeeld in de grote tuin die omringd was door goudkleurige bloemen. Hier lag een kaart en een briefje. De kaart was helemaal zwart en was onleesbaar. Op het briefje stond in oud Nederlands:"Luidt de bel bij de duinen drie maal." Bij de HMG zijn er duinen, dus gingen de bevers snel weer terug.
Aangekomen op de HMG is moesten ze eerst allemaal hun spullen in de tent klaar leggen.


Iedereen had meteen zijn eigen plekje aangewezen

Dan gingen ze opzoek naar een bel en naar de ingang van de duinen. Na drie keer hard op de bel geslagen te hebben kwam er iemand uit de bosjes, het was een echte tovenaar!


Een echte tovenaar, inclusief: Tovenaars-hoed, -cape, -staf, -zonnebril en -das!

De bevers lieten de tovenaar de onleesbare kaart zien en de tovenaar herkende hem meteen. Hij zij dat hij de bevers kon helpen, hij kon de schatkaart weer zichtbaar maken. Hij heeft een aantal ingrediënten nodig om een toverdrank te brouwen waar hij de schatkaart de hele nacht in zal laten weken. Maar als eerste had de tovenaar erg honger en vroeg of hij met de bevers kon eten. Dat mocht gelukkig van de bevers.


Lekker pasta met courgette smullen.

Toen de bevers klaar waren met eten gingen ze met de tovenaar naar ingrediënten zoeken. In het bos bij Zonnegloren zouden ze in het bos liggen. Toen ze alle ingrediënten hadden verzameld was het tijd om lekker bij het kampvuur te gaan zitten en marshmallows roosteren boven het vuur. De tovenaar had nog een spannend verhaal die hij vertelde, maar sommige bevers hebben het einde van het verhaal niet helemaal meegekregen. Het was dan ook bedtijd.

Zondag

Zondag ochtend waren de bevers al vroeg op. Terwijl de bevers aan het spelen waren, had de leiding het ontbijt alvast klaar gezet. Er waren lekker pannenkoeken!

De tovenaar kwam de schatkaart brengen, het was een hele oude kaart van de duinen. Midden in de duinenstond een kruis getekend! De bevers vonden op deze plek een briefje met daarop de tekst:"De schat toont zich alleen aan zij die echte ridders zijn." De bevers moesten dus eerst ridders worden. Wat moet een ridder allemaal kunnen? Hij moet kunnen vechten, paardrijden, hij moet dapper zijn en lekker kunnen luieren. Na de lunch gingen de bevers hiermee aan de slag. Er waren vier posten en bij elke post moesten de bevers bewijzen dat ze een echte ridder waren.


Dapper zijn om te blijven staan. ------- Paardrijden met hindernissen!

Heerlijk luieren in de hangmat. ------- Ten strijde!

Alle bevers deden super goed hun best en iedereen is uiteindelijk door de tovenaar tot ridder geslagen!

Nu de bevers echte ridders zijn gingen ze schat zoeken en hebben ze deze gevonden, het was een kist vol goudstenen! Elke bever kreeg een ridderdiploma, ondertekend door alle leiding en een deel van de schat.


Gefeliciteerd iedereen!

Het was een geweldig weekend en alle bevers hebben zich super vermaakt! Nu is iedereen moe en kunnen we lekker uitrusten in de vakantie. Tot volgend seizoen!


Er waren dit weekend teveel geweldige beverquotes om ze allemaal op te noemen!

De foto's van het weekend staan in het album, Klik hier voor het album
De foto's staan niet op chronologische volgorde in het album.

Bram