Bevers te water!

Bevers Bram
9 Juni 2018

Karel Klipper had aan professor Plof vertelt dat hij binnenkort mee doet met een zeil wedstrijd op zee, maar hij weet niet welke kleur boot de snelste is! Hij heeft Plof gevraagd om met de bevers dit uit te gaan zoeken.

Doordat er op het HMG terrein een regionaal weekend van een andere speltak was, waren de bevers dit keer te gast bij de Fakkeldraagsters. Nu is de vorige keer alles op de HMG manier gegaan, en wordt het nu dus op de Fakkeldraagsters manier gedaan. Dus geen vlag maar een mooi begin lied en dans! Ook was Bob, Rowan van de HMG, die mee kwam draaien om te kijken hoe het er bij de bevers aan toe gaat.
Om even alle namen op te frissen begonnen de bevers met een potje kranten meppertje, daarna nog een ronde Hollandse Leeuwen om een beetje stoom af te blazen.
De bevers wilde heel graag dat Professor Plof in zijn eentje in het midden ging staan. Plof heeft heel hard zijn best gedaan om alle bevers te pakken. Het is hem uiteindelijk gelukt maar het was niet makkelijk.


Als je af was moest je bij Rebbel aan de kant staan zodat Plof de hele tijd in zijn eentje was.

Nadat de bevers uitgerend waren gingen ze verdeeld over de picknicktafels zitten en kregen ze allemaal een papiertje. Samen met de leiding gingen ze een bootje vouwen.


Om een bootje te vouwen moet je eerst een hoedje vouwen.

Toen iedereen een bootje had, konden ze het water in. Alle bootjes bleven drijven! En als je tegen je bootje aan blies, leek het net alsof hij echt vaarde!


Oke... Bijna alle bootjes dan.

Professor Plof ging even naar binnen en kwam terug met een mega boot! Deze boot was zo groot dat er kleine bootjes in pasten! Meteen wilde alle bevers ook een mega boot hebben. Plof heeft zich helemaal suf gevouwen maar heeft uiteindelijk iedereen een mega boot gegeven.

Toen Plof met een dubbele mega boot aankwam zetten stonden de bevers helemaal versteld. Helaas was het toen al weer tijd om op te ruimen en de opkomst (op de Fakkeldraagsters manier) te sluiten.

Professor Plof zal aan Karel Klipper doorgeven welke kleur boot het snelst is.


Beverquote van de week: Bever:"Ik heb een schoen gevouwen, het is maat 32." Plof:"Ik heb schoenmaat 46!" Bever:"Echt?! Ik woon op (huisnummer) 46!"

Meer foto's staan in het album, klik hier voor het album.

Bram