Wie staat het hoogst?

Verkenners Algemeen Mark
14 Mei 2018

De verkenners laten samenwerken met hun eigen patrouilles en tegelijk genieten van het mooie weer, dat schreeuwt om een opkomst pionieren.

Het begin van de opkomst kregen de verkenners te horen wat er vandaag voorn nieuwe uitdaging de leiding voor ze had bedacht. Dit keer was het een competitie tussen de verschillende patrouilles om een bouwwerk te pionieren en daarmee zo hoog mogelijk te komen.

Elke patrouille bedacht zelf hun eigen bouwwerk, daarmee moet rekening worden gehouden met allerlei verschillende zaken zoals: een bouwtekening/schets uitwerken; plan uitleggen aan patrouillegenoten; welke knopen worden gebruikt in het bouwwerk; hoeveel palen zijn daarvoor nodig; hoe lang zijn de palen 3..4..5 meter?

Als de verkenners eenmaal aan de slag zijn heeft iedereen het naar z'n zin. Sommige verkenners sjouwen palen van A naar B, anderen zijn bezig met knopen. Op het einde van de opkomst zorgde dit voor een mooi resultaat, de patrouille valken won uiteindelijk met een driehoekstoren als ontwerp.

Mark