Bevers maken het zonnenstelsel

Bevers Bram
7 April 2018

De bevers hebben zich vandaag bezig gehouden met de ruimte. Wat zit er allemaal in de ruimte? Er zijn planeten, sterren en zelfs zwarte gaten!
Het was vandaag fantastisch weer dus begonnen de bevers met een potje ijs-tikkertje. Hier is er een tikker die mensen bevriest zodat ze niet verder kunnen lopen en een bevrijder die de mensen weer ontdooit.


Wie wil de tikker zijn?                                           En wie wil de bevrijder zijn?

Als je getikt was moest je met je handen wijd blijven staan.

Toen iedereen was uitgerend gingen we limo drinken en luisteren wat Karel Klipper te vertellen had. Hij begon te vertellen over hoe het zonnestelsel eruit ziet en wat voor planeten er allemaal zijn.

Mercurius, Saturnus en natuurlijk de Aarde. Karel Klipper had een aantal ballen gekocht, grote en kleine ballen. De ballen moesten worden omgetoverd naar planeten. Dat wordt verven.
Elke bever kreeg een planeet en eentje moest de zon maken. Er waren plaatjes waar de bevers op konden kijken hoe de planeten eruit zien.



Zijn je vingers ook deel van de zon?

Toen de bevers klaar waren moest de verf eerst drogen. In de tussentijd gingen de bevers zelf spelen. Sommige bevers gingen naar de kampvuurkuil, andere gingen voetballen bij de welpen vlaggenmast.


Zelf een glijbaan maken.                                             He, help eens even duwen!

Als laatste is er nog een potje buskruiten gedaan in het bos.


De beverquote van de week:"Is de leiding ook kind geweest dan?".

Meer foto's staan in het album, klik hier voor het album.

Bram