Moeder-Zoon avondspel

Verkenners Algemeen Niels
3 Maart 2018

Twee jaar geleden hebben we bij de verkenners een nieuwe traditie in het leven geroepen: het Moeder-zoon spel. Naast het vader-zoon weekend dat om de twee jaar wordt gehouden houden we nu ook om de twee jaar een moeder-zoon spel. Vandaag was dus de tweede keer.

Overdag hebben wandelaars in de Soesterduinen een UFO gezien. Natuurlijk is dit absoluut niet de bedoeling. De ANBD (Algemene Nederlandse BuitenaardsLeven Dienst) heeft er dan ook direct voor gezorgd dat het geheugen van deze wandelaars is gewist. Maar wat kwamen de aliëns hier doen? Hebben ze nog sporen achter gelaten? Zijn ze misschien zelfs nog op aarde? Om daar achter te komen werden de moeders en zoons ingeschakeld.

Om met de aliëns te kunnen communiceren moeten we hun taal kennen en dus het intergalactische alfabet kunnen ontcijferen. Gelukkig konden er vanavond letters van dit alfabet worden verdiend. Op 3 posten konden maximaal 8 letters worden verdiend. We hopte van UFO naar UFO, van Aarde naar Buitenaards. We seinde morse codes naar elkaar en we navigeerde onze weg door een donkere, mistige graancirkel. Daarnaast hadden de aliëns enkele puzzels achtergelaten. Voor het oplossen van die puzzels kon ook steeds 1 letter worden verdiend. Het groepje dat de meeste letters had verdiend won uiteindelijk het spel.

Hoewel het koud was gingen de moeders en zoons als een speer aan de slag en hadden alle groepjes keurig binnen de tijd alle bemande posten gedaan. Tijd om op te warmen dus. Helaas konden we in verband met het droge weer van de laatste dagen geen kampvuur stoken. Gelukkig hebben we in de Duingalow een mooi hok met een haard waarin een vervangend vuurtje gestookt kon worden.

Terwijl de moeders en verkenners lekker warme chocomel dronken, controleerde de leiding de puzzels en de telde ze de letters om zo aan het einde van de opkomst een mooie uitslag te kunnen presenteren. En zoals Jasper al terecht zei: “Leiding wint”.

Volgende keer willen de moeders graag een keer tegen hun zoon strijden om eens te laten zien wie er de beste is. Dat lijkt ons ook een leuk idee, dus wie weet. Eén ding is zeker: er komt weer een volgende keer.

helaas zijn er in verband met het donker geen foto's van deze opkomst

Niels