Appelflappen!!!

Bevers Laurens
24 Februari 2018

Vanochtend vroeg in de kou zijn de bevers weer gearriveerd voor een leuke beveropkomst. We wilden een spelletje gaan doen, maar toen kwamen we Sjef de Kok tegen. En deze Sjef de Kok was een kok die nog allemaal appelflappen moest bakken voor een klant. Gelukkig kwamen de bevers gelijk in actie om hem te helpen!

De bevers gingen direct appels schillen, in stukjes snijden, mengen met kaneel, suiker en rozijnen en nog een aantal keer goed doorroeren. En met preciezie het mengsel over het bladerdeeg verdelen, en secuur dichtvouwen. Toen de bevers de flapjes mooi hadden dichtgevouwen, hielp de leiding Sjef de Kok nog met het in de oven gooien.\

Zo'n appelflap moet natuurlijk een tijdje in de oven, dus moesten we helaas nog leuke spelletjes gaan spelen buiten. Na veels te moeilijk omgekeerd verstoppertje gespeeld te hebben was het alweer tijd om naar huis te gaan helaas. Gelukkig waren de appelflappen erg mooi geworden. Helaas bleek dat Sjef de Kok de appelflappen niet meer nodig had, omdat de klant had afgezegd, dus moesten de bevers helaas de flapjes zelf opeten. En lekker dat ze waren!

Alle foto's zijn hier te vinden: https://www.hmg-soest.nl/image/albums/bevers/2018-02-24_appelflappen%2521%2521%2521
Tot over twee weken!
De allercoolste Bevers

Beverquote van de week: Bever: "Ik lust geen appel!". Zelfde bever die later appel eet: "Lekker!"

Laurens