Vuurstoken met de bevers

Bevers Bram
3 Februari 2018

Vandaag hebben de bevers weer een leuke dag gehad! Als eerste hebben ze in het welpen lokaal een potje voetbal gedaan.
Daarna gingen de bevers naar boven om verstoppertje te spelen door het hele gebouw heen! Stanley Stekker liet zien waar ze allemaal mochten verstoppen.

Op deze Stanley tour kwamen de bevers een hele grote tent tegen, en die lag in de weg! Met de hulp van alle bevers is de tent dubbel gevouwen zodat deze aan de kant lag.
Na een flink potje zoeken door Professor Plof en Stanley Stekker, was het weer beter geworden en zijn de bevers naar buiten gegaan. Daar nog lekker een potje iemand-is-hem-niemand-is-hem gespeeld.

 

Toen de bevers waren uitgespeeld zijn ze naar het rowan hok gegaan om daar de houtkachel te gebruiken.
Stanley liet zien hoe je veilig een waxinelichtje aansteekt. Daarna mochten de bevers het zelf doen, of met de hulp van de leiding.

Professor Plof maakte toen een groot vuur in de kachel en ging uitleggen wat er allemaal nodig is om vuur te maken. Zuurstof en brandstof kwamen al snel, maar wat was nou het derde element?

Warmte! Toen we dat allemaal wisten kon het vuur aan. Stanley kwam toen met heerlijke marshmallows aan die de bevers boven het vuur mogen roosteren. Als de marshmallows klaar waren konden ze bij Professor Plof twee koekjes halen om deze samen met de marshmallow lekker op te eten.


Helaas is er geen beverqoute deze week.

Voor meer foto's van de opkomst kan je naar het album.

Bram