Science opkomst

Verkenners Algemeen Niels
20 Januari 2018

De verkenners hadden vandaag een science opkomst. Dit hield in dat de verkenners aan de slag gingen met proefjes en experimenten.
We begonnen heel saai, met kijken naar hoe de leiding met de bladblazer een wc-rol afrolde. Voor de leiding erg leuk om te doen, maar voor de verkenners niet echt leuk. Daarom splitste we de groep daarna op. De ene helft ging met koperdraad en een C-cel batterij een elektromagneet maken. De andere helft ging aan de slag met aerodynamic met een bladblazer, ballen en ballonnen. Hierna wisselde de groepjes.

Voor de limo moesten de verkenners hun drinken zelf samenstellen. Ze gebruikte hiervoor verschillende drankjes van verschillende dichtheden, waardoor je deze in je glas kon stapelen. Ook nam de leiding de verkenners voor de gek door te zeggen dat je een bekertje op je neus kunt balanceren. Dit kan echter niet, de leiding gebruikte hiervoor een beetje lijm.

In de volgende ronde ging de ene groep een non-newtonian fluid maken. Een vloeistof die hard word als je er snel veel kracht op uit oefent, maar die vloeistof is wanneer deze kracht geleidelijk komt. Simpel te maken met maizena en water. De andere groep ging het tafelkleed onder servies vandaan trekken.

En toen kwam het enige nadeel aan de opkomst. Veel opruimen, maar ook dat hoort er bij!

Niels